Riksadvokaten: - Ikke henlagt av prestisjehensyn

- Ingen skal dømmes uten ved bevis utover enhver rimelig tvil, sier statsadvokat Synnøve Ugelvik.

KAN IKKE KOMMENTERE: Visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt kan ikke kommentere hvilken betydning konklusjonene fra Gena-instituttet i Stavanger har hatt for gjenopptakelsen av etterforskningen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
KAN IKKE KOMMENTERE: Visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt kan ikke kommentere hvilken betydning konklusjonene fra Gena-instituttet i Stavanger har hatt for gjenopptakelsen av etterforskningen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsadvokat Synnøve Ugelvik ved Riksadvokatembetet avviser at prestisjehensyn lå bak da Kristin-saken ble henlagt.

- Vi mener at det den gangen var den eneste riktige avgjørelsen å ta. Ingen skal dømmes uten ved bevis utover enhver rimelig tvil, sier Ugelvik til Dagbladet.

Hun forklarer at Riksadvokatembetet i denne fasen ikke har noe med etterforskningen å gjøre.

- Det er politiet i Vestfold som er ansvarlig for etterforskningen. Når etterforskningen deres er ferdig, og dersom de kommer fram til at saken bør gjenopptas, vil denne vurderingen gå videre oppover til statsadvokaten og riksadvokaten, som avgjør om en slik begjæring skal sendes Gjenopptakelseskommisjonen, forklarer Ugelvik.

Hun synes det er vanskelig å svare på om de tyske testresultatene burde vært gått nøyere etter i sømmene, før man har et «fullstendig bilde» av saken når den er ferdig politi-etterforsket.

-Vi kommer ikke til å gi noen uttalelse om saken  nå. Det er politiet som styrer informasjonen på dette tidspunktet, sier statsadvokat Per Halsbog ved Vestfold og Telemark statsadvokatembeter til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer