ANKER IKKE: Riksadvokaten har beasluttet å ikke anke dommen mot Christoffers mor. Hun er dømt til halvannet års betinget fengsel for å ikke ha grepet inn for å stanse volden mot sønnen sin. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ANKER IKKE: Riksadvokaten har beasluttet å ikke anke dommen mot Christoffers mor. Hun er dømt til halvannet års betinget fengsel for å ikke ha grepet inn for å stanse volden mot sønnen sin. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Riksadvokaten aksepterer dommen mot Christoffers mor

Dømt til halvannet års betinget fengsel for ikke å ha grepet inn for å stanse volden mot åtteåringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokaten aksepterer dommen mot Christoffer Gjerstad Kihles mor. Hun er dømt for ikke å ha grepet inn for å stanse volden mot åtteåringen.

Avgjørelsen om å ikke anke dommen ble tatt onsdag etter en helhetsvurdering, skriver Tønsbergs Blad.

Lagmannsrettens dom på halvannet års betinget fengsel var betydelig mildere enn da saken ble behandlet første gang. Da kom Tønsberg tingrett fram til at to og et halvt år var en passende lengde på straffen, og at fire måneder skulle være ubetinget.

- I utgangspunktet mente vi at straffen skulle være strengere, jevnfør vår påstand om lik straff som tingretten kom fram til. Men den lange tiden som er gått, er et gjennomgående argument for mildere straff, forklarer Tor Henning Knudsen hos Riksadvokaten.

Moren til Christoffer anket dommen for drøyt to uker siden. Hun har anket både over lovanvendelsen og saksbehandlingen. Hvis dette ikke når fram, anker hun også over straffeutmålingen.

Moren ble dømt for å ikke ha grepet inn mot volden Christoffer ble utsatt for fra sin stefar. Retten konkluderte likevel med at moren ikke kunne innsett at volden ville ende i døden for åtteåringen. Hun ble derfor ikke dømt for dødsfølgen.

Christoffers stefar soner en dom på åtte års fengsel for å ha mishandlet gutten til døde.

(NTB)

MISHANDLET TIL DØDE: Christoffer Gjerstad Kihle (8).
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MISHANDLET TIL DØDE: Christoffer Gjerstad Kihle (8). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer