NY RUNDE: Tranby-drapet: aktor Trude Elisabeth Sparre og forsvarer Anders Westeng. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet.
NY RUNDE: Tranby-drapet: aktor Trude Elisabeth Sparre og forsvarer Anders Westeng. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet.Vis mer

Riksadvokaten anker dommen i Tranby-saken

Anker den frifinnende dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokaten anker dommen i saken mot den 53 år gamle kvinnen som ble frifunnet for å ha drept sin mann Per Gunnar Asheim i Tranby, melder VG.

Den 53 år gamle kvinnen fra Tranby i Lier ble i Drammen tingrett frikjent på det mest alvorlige punktet i tiltalen, overlagt drap på ektemannen Per Gunnar Asheim, men ble dømt til fengsel i tre år og seks måneder for mishandling av sin familie, samt påvirkning av vitner.

Kvinnen anket ikke dommen.

- Vi mener tingretten ikke har foretatt en riktig og samlet bevisvurdering i forhold til drapsfrifinnelsen. Tingretten trakk fram enkeltelementer i stedet for å se på det samlede bevisresultatet - som mindretallet gjorde, sier statsadvokat Trude Elisabeth Sparre, som var aktor i saken.

Per Gunnar Asheim ble funnet død i en utbrent bil på en parkeringsplass i Tranby i mars 2013.

Aktor i saken la ned påstand om 21 års fengsel.

Delt tingrett
Retten delte seg i skyldspørsmålet. Flertallet - de to fagdommerne og en av meddommerne - mente det ikke er noen bevis som knytter kvinnen til ildspåsettelsen av bilen, mens mindretallet, to meddommere, mente det var bevist at hun drepte ektemannen.

Kvinnen har sittet i varetekt siden hun ble pågrepet for drapet i mars 2013, også etter frifinnelsen.

Politiet mente det fortsatt foreligger fare for bevisforspillelse eller unndragelsesfare. Siden hun har dobbelt statsborgerskap, fryktet politiet at hun ville forlate Norge.

(NTB).