Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Riksadvokaten anmeldes i Bouchiki-saken

Riksadvokat Tor-Aksel Busch og tidligere riksadvokat Georg Fr. Rieber-Mohn blir anmeldt for grov uforstand i tjenesten av den drepte Ahmed Bouchikis sønn, Jamal Terje Rutgersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for anmeldelsen fra Rutgersens advokater, Tor Erling Staff og John Arild Aasen, er opplysningene riksadvokat Busch fikk 7. desember 1989 fra Politiets overvåkingstjeneste om Mossad-sjefen Michael Hararis rolle i Lillehammer-saken.

  Rutgersen og hans advokat vil vite hvorfor Busch ikke videreformidlet opplysningene. Advokatene viser også til påstandene om at nordmenn medvirket til Bouchiki-drapet.

- Grov uforstand

I anmeldelsen mot Busch og Rieber-Mohn blir den nåværende og tidligere riksadvokaten beskyldt for grov uforstand i tjenesten og forsømmelse av tjenestepliktene ved at de har unnlatt å bidra til oppklaring av drapet på Bouchiki.

 I et brev til Justisdepartementet i 1993 unnlot Busch og daværende riksadvokat Rieber-Mohn å informere disse opplysningene.

  Advokatene til Ahmed Bouchikis sønn krever at en setteriksadvokat får i oppgave å gjøre en uhildet gransking av de to riksadvokatenes håndtering av Bouchiki-saken.

  21. juli neste år er saken strafferettslig foreldet. Da er det 25 år siden norsk-marokkaneren ble drept på Lillehammer.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!