Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Riksadvokaten anmeldt til Justis

Justisdepartementet har mottatt advokatene Tor Erling Staff og John Arild Aasens anmeldelse av riksadvokat Tor-Aksel Busch og tidligere riksadvokat, i dag dommer i Høyesterett, Georg Fredrik Rieber-Mohn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Departementsråd Morten Ruud opplyser til Bergens Tidende at anmeldelsen kom torsdag kveld og er ekspedert videre til Politiavdelingen i Justisdepartementet. Det er første gang i nyere tid at en riksadvokat og en dommer i Høyesterett er meldt og satt under etterforskning, skriver Bergens Tidende.

- Stor ro

- Jeg kan ikke se at vi har gjort noe galt, og tar anmeldelsen med stor ro, sier Tor-Aksel Busch til NTB. Han framholder at anmeldelsen ikke vil få noen innvirkning på hans daglige arbeid.

Staff og Aase hevder at riksadvokatembedet har tatt ikke-saklige hensyn i etterforskningen av Lillehammer-drapet i 1973, der Ahmed Bouchikhi ble likvidert. Advokatene mener at Mike Harari, som skal ha ledet aksjonen, ikke ble tilstrekkelig etterforsket fordi en slik etterforskning kunne avsløre eventuell norsk medvirkning i aksjonen. Advokatene representerer Bouchikis sønn, Jamal Terje Rutgersen.

Avdelingsdirektør Magnar Aukrust i Justisdepartementet sier til avisen at det vil bli en rask avklaring i saken.

(NTB)

Hele Norges coronakart