Riksadvokaten anmeldt til Justis

Justisdepartementet har mottatt advokatene Tor Erling Staff og John Arild Aasens anmeldelse av riksadvokat Tor-Aksel Busch og tidligere riksadvokat, i dag dommer i Høyesterett, Georg Fredrik Rieber-Mohn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Departementsråd Morten Ruud opplyser til Bergens Tidende at anmeldelsen kom torsdag kveld og er ekspedert videre til Politiavdelingen i Justisdepartementet. Det er første gang i nyere tid at en riksadvokat og en dommer i Høyesterett er meldt og satt under etterforskning, skriver Bergens Tidende.

- Stor ro

- Jeg kan ikke se at vi har gjort noe galt, og tar anmeldelsen med stor ro, sier Tor-Aksel Busch til NTB. Han framholder at anmeldelsen ikke vil få noen innvirkning på hans daglige arbeid.

Staff og Aase hevder at riksadvokatembedet har tatt ikke-saklige hensyn i etterforskningen av Lillehammer-drapet i 1973, der Ahmed Bouchikhi ble likvidert. Advokatene mener at Mike Harari, som skal ha ledet aksjonen, ikke ble tilstrekkelig etterforsket fordi en slik etterforskning kunne avsløre eventuell norsk medvirkning i aksjonen. Advokatene representerer Bouchikis sønn, Jamal Terje Rutgersen.

Avdelingsdirektør Magnar Aukrust i Justisdepartementet sier til avisen at det vil bli en rask avklaring i saken.

(NTB)