Riksadvokaten avventer Meløy-dom

Riksadvokaten avventer dommen i Meløy-saken før det tas en avgjørelse i SEFO-saken mot lensmann Kjell Sahl og førstebetjent Edgard Skorbakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke fattet noen avgjørelse. Nå avventer vi dommen i hovedsaken, og det kommer i alle fall ikke noen avgjørelse fra oss før etter at dom har falt, sier statsadvokat Ingunn Fossgard ved riksadvokatens kontor.

- Betyr det at utfallet av drapssaken har noen betydning for riksadvokatens avgjørelse i SEFO-saken?

- Nei, det vil jeg ikke kommentere i det hele tatt, sier Fossgard.

Lensmann Kjell Sahl ble etter påklagelsen overflyttet til Bodø politistasjon, mens Edgard Skorbakk ble tatt ut av den operative tjenesten ved Meløy lensmannskontor. De to politimennene har jobbet tett sammen i mer enn ti år i Meløy.

Meløy lensmannskontor ble anmeldt til politiets særskilte etterforskningsorgan (SEFO) da det ble klart at politiet ikke hadde prioritert en anmeldelse fra Linn Charlott Nesblom mot mannen som nå er tiltalt for å ha drept henne.

Lensmannsførstebetjent Edgard Skorbakk tok imot anmeldelsen fra Linn og hennes mor. Han hevder at han leste opp utdrag fra anmeldelsen til lensmann Kjell Sahl. Dette mener Sahl at aldri har skjedd.

Både SEFO og statsadvokaten la bort saken da man ikke klarte å bevise om det var Skorbakk eller Sahl som fortalte sannheten i avhør. Begge de to «mistenkte» har forklart seg på nytt i Salten herredsrett i drapssaken som har pågått siden forrige mandag.

Henleggelsen av SEFO-saken ble påklaget til riksadvokaten fra flere hold, blant annet av Linns foreldres bistandsadvokat Benedict de Vibe. En avgjørelse fra riksadvokaten kommer tidligst i neste uke.