Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Riksadvokaten ber politiet prioritere voldssaker mot barn 

Riksadvokat Tor-Aksel Busch slår fast at misbruk og overgrep mot barn er et økende samfunnsproblem og ber om grundigere og raskere etterforskning.

VIL PRIORITERE BARN: Riksadvokat Tor-Aksel Busch. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
VIL PRIORITERE BARN: Riksadvokat Tor-Aksel Busch. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I rundskrivet som kom fredag, var drap og alvorlige voldslovbrudd, inkludert vold mot barn og mishandling i nære relasjoner, samt alvorlige seksuallovbrudd – inkludert misbruk og overgrep mot barn på nettet – blant sakstypene Busch sier politi og påtalemyndighet skal prioritere i år, skriver Aftenposten.

«Oppklarte straffesaker indikerer at omfanget av personer som deler overgrepsmateriale er betydelig», heter det i punktet om nettovergrep.

Ada Sofie Austegard i Stine Sofies Stiftelse er glad riksadvokaten sender så tydelige signaler.

–Vold og overgrep mot barn er det største samfunnsproblemet vi har i Norge i dag. Mange reagerer på lave straffer for vold og overgrep mot barn, sier hun.

Busch sier i tillegg at påtalemyndigheten er for tilbakeholden med å legge ned påstand om elektronisk kontroll, såkalt motsatt voldsalarm, og han ber om at virkemiddelet blir vurdert oftere for å beskytte mot vold og overgrep.

De øvrige forbrytelsene som skal ha topp prioritet i år, er alvorlig internasjonal og organisert kriminalitet, økonomisk kriminalitet, alvorlige trafikklovbrudd og hatkriminalitet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media