Valdres-saken

Riksadvokaten blir nedrent av brev og e-poster

Krever at påtalemakten trekker anken i Valdres-saken.

ØNSKER INGEN NY RUNDE: Den 47-årige domfelte kvinnen håper hun slipper en ankerunde i Høyesterett. Her med et skjerf datteren Angelica strikket. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ØNSKER INGEN NY RUNDE: Den 47-årige domfelte kvinnen håper hun slipper en ankerunde i Høyesterett. Her med et skjerf datteren Angelica strikket. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påtalemaktens høyeste instans, Riksavdokaten, blir for tida regelrett nedrent av brev og e-poster, alle med krav om at aktors anke i den såkalte Valdres-saken frafalles, i det som framstår som en kampanje.

- Vi kan bekrefte å ha mottatt omkring hundre henvendelser fra privatpersoner med oppfordring om å trekke anken til Høyesterett, opplyser Mie Skarpaas, kommunikasjonsrådgiver hos Riksadvokaten, til Dagbladet.

Grov mishandling

En 47-årig kvinne ble 14. februar i Eidsivating lagmannsrett dømt til åtte måneders betinget fengsel, for grov mishandling av datteren Angelica, som døde på familiehytta i Valdres nyttårsaften 2015.

Den domfelte kvinnen sier støtteerklæringene varmer.

- Jeg vil på vegne av meg selv, mannen min og resten av familien rette en dyp og inderlig takk til disse hjertevarme menneskene som har engasjert seg slik og viser sin støtte - virkelig står på barrikadene for oss, sier hun til Dagbladet.

- Kunne vært drapstiltale

Aktor, statsadvokat Arne Ingvald Dymbe fikk i retten gjennomslag for at hun er ansvarlig for å unndra datteren fra livsnødvendig helsehjelp - Angelica hadde anoreksi og veide bare 21,7 kilo da hun døde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer