SATT SLUTTSTREK: Ambulansesjåfør Erik Schjenken (t.h.) ga Ali Farah (t.v.) en klem etter at han ble frifunnet i Oslo tingrett for utilbørlig opptreden mot Ali Farah i ambulansesaken. Til høyre Farah's forsvarer, advokat Helge Hjort. Foto: Heiko Junge/Scanpix
SATT SLUTTSTREK: Ambulansesjåfør Erik Schjenken (t.h.) ga Ali Farah (t.v.) en klem etter at han ble frifunnet i Oslo tingrett for utilbørlig opptreden mot Ali Farah i ambulansesaken. Til høyre Farah's forsvarer, advokat Helge Hjort. Foto: Heiko Junge/ScanpixVis mer

Riksadvokaten frikjente ambulansesjåfør

Espen Smith krever unnskyldning for rasismeanklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambulansesjåfør Espen Smith er frikjent av Riksadvokaten i Ali Farah-saken.

Espen Smith og hans kollega Erik Schjenken ble først straffet med bøter, for det politiet mente var rasisme og krenkende oppførsel i tjeneste da de nektet å ta med en skadet Ali Farah i ambulansen sommeren 2007.

Schjenken gikk til retten og ble frikjent der, og mandag fikk Smith brev fra Riksadvokaten som kunne fortelle at boten var ugyldig.

- Det var en utrolig lettelse.

- Selv klaget jeg boten inn til Spesialenheten for politisaker, etter at Erik (Schjenken, red.anm.) ble frikjent. Men de nektet å annullere den, sier Smith, som fortsatt er sykmeldt etter hendelsen.

- Det gikk så langt at jeg en gang ville ta mitt eget liv, det er forferdelig å bli beskyldt for rasisme og grov uaktsomhet når vi ikke gjorde noe galt, sier Smith til P4.

Nå krever han unnskyldning fra dem som stemplet han som rasist, og spesielt fra finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen.

- Jeg mener hun kalte meg rasist, da hun uttalte at dette neppe ville skjedd med en hvit mann i Frognerparken, sier Smith.

(NTB)