Baneheia-saken

- Riksadvokaten gjorde ikke jobben sin

Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin ut mot tidligere riksadvokat Tor-Aksel Buschs arbeid med Baneheia-saken.

DRAPSDØMT: Advokat Arvid Sjødin mener tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch ikke har gjort jobben sin i Baneheia-saken, hvor Viggo Kristiansen ble dømt for barnedrap. Video: Audun Hageskal. Reporter: Gunnar Hultgreen. Foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): - Riksadvokat Tor-Aksel Busch og førstestatsadvokat Kjerstin Apall Kvande ved Riksadvokatembetet ble varslet om flere straffbare forhold som ble begått under etterforskningen av Baneheia-saken. Blant annet flere straffbare forhold som vi mener ble begått under etterforskningen. Det gjelder hva både politiet og statsadvokatene i Kristiansand gjorde, og Jan Helge Andersen, som vi anmeldte for falske anklager. Jeg mener riksadvokaten ikke har gjort jobben sin, sier advokat Arvid Sjødin til Dagbladet.

«Fikk samme informasjon»

- Riksadvokaten fikk den samme informasjon som Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker, som nå har gjenåpnet saken, sier Sjødin og fortsetter:

- Istedenfor å gjøre noe med det viste riksadvokat Busch og førstestatsadvokat Kvande bare til at de forholdt seg til dommen fra Agder lagmannsrett, hvor min klient Viggo Kristiansen ble funnet skyldig.

- Riksadvokaten gjorde ikke noe med våre anførsler om straffbare forhold i etterforskningen, sier Sjødin.

Bevisene

Advokat Sjødin viser til at påtalemyndigheten har et objektivitetsprinsipp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer