Riksadvokaten griper inn i Mysen-saken

Ber politiet redegjøre for etterforskningen av drapsdømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere drapsdømte 30-åringen har gjennom en årrekke skutt og skadet, truet og trakassert personer i Mysen.

Nå har Riksadvokaten sendt et hastebrev til Oslo statsadvokatembeter.

I hastebrevet blir de bedt om snarest å innhente uttalelser fra politimesteren i Follo om saker som ikke er avsluttet, pågående etterforskning og fremdrift av politiets etterforskning av 30-åringen fra Mysen.

- Det er oppsiktsvekkende. Jeg har ikke sett noe slikt brev tidligere, sier justiskomitéens nestleder Jan Arild Ellingsen (Frp).

Han er godt fornøyd med brevet, som kom etter at stortingsrepresentanten personlig henvendte seg til Riksadvokaten om den tidligere drapsdømte mannen som har skutt og skadet, truet og trakassert personer i Mysen i en årrekke.

- Stortinget har flere ganger påpekt at alvorlig kriminalitet og gjengangerkriminalitet skal slås hardt ned på, og jeg er veldig fornøyd med at riksadvokaten har tatt tak i denne saken, sier Ellingsen.

- Uhyggelig

30-åringen var tidligere nåværende justisminister Knut Storbergets klient. Hans forsvarer er i dag Storbergets advokatkollega Jan Kildahl.

- Jeg er ukjent med brevet. Men sett i sammenheng med de holdninger Ellingsen har lagt for dagen i denne aktuelle saken, ser det uhyggelig ut. Om det er slik at Riksadvokaten har latt seg påvirke av en stortingsrepresentant i en konkret sak, er det beklagelig.

- Men jeg velger å tra at det ikke er det Riksadvokaten har ment, sier Kildahl til Dagbladet.no.

Ifølge Riksadvokatens brev står mannen i politiets straffesaksregister oppført med en rekke uoppgjorte saker. Etter det Dagbladet.no kjenner til, ble det bare i 2005 registrert 26 straffbare forhold på mannen.

30-åringen har sittet varetektsfengslet for trusler og ulovlig omgang med skytevåpen siden november. I går avgjorde Heggen og Frøland tingrett at varetektsfengslingen skal forlenges til han skal møte i hovedforhandlinger 13. mars.

HASTEBREV: I brevet, som er stemplet HASTER, bes statsadvokaten gi politiet pålegg om det som anses nødvendig i straffesakene mot 30-åringen fra Mysen.