- Riksadvokaten har en ovenfra-og-ned-holdning

Arne Treholt er enda mer overbevist om at det var riktig å sende en habilitetsinnsigelse etter riksadvokat Tor-Aksel Buschs pressekonferanse.

STÅR FAST PÅ HABILITETSANKLAGER Arne Treholt er enda mer overbevist om at det var riktig å sende en habilitetsinnsigelse etter riksadvokat Tor-Aksel Buschs pressekonferanse. Foto:Bjørn Langsem/Dagbladet .
STÅR FAST PÅ HABILITETSANKLAGER Arne Treholt er enda mer overbevist om at det var riktig å sende en habilitetsinnsigelse etter riksadvokat Tor-Aksel Buschs pressekonferanse. Foto:Bjørn Langsem/Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LIMASOL (Dagbladet): Etter at Riksadvokaten i dag ba Gjenopptakelses-kommisjonen om å gjenåpne Treholt-saken, var spiondømte Arne Treholt tilsynelatende fornøyd.

Men han er ikke i tvil om at det var riktig å sende habilitetsinnsigelsen til Riksadvokaten og justisminister Knut Storberget, og  mener fremdeles statsadvokat Lasse Qvigstad og riksadvokat Tor-Aksel Busch er inhabile i hans straffesak.

- Jeg ble tråkket på i 25 år, og etter å ha lyttet til Riksadvokaten på pressekonferansen i ettermiddag er både min advokat og jeg enda mer overbevist om at det var viktig å sende en habilitetsinnsigelse. Tonen fra Riksavdokaten er en ovenfra-og-ned-holdning og et uttrykk for maktarroganse, sier Treholt til Dagbladet.

- Selv 20 år etter at jeg slapp ut fra fengselscella, er det ingen vilje til selvransakelse eller ydmykhet fra påtalemaktens side, sier han.

Men Treholt er ikke bare provosert:

- Jeg er svært glad for at saken går til gjenopptakelseskommisjonen, sier han.

- Men jeg håper kommisjonen vil få inn dyktige privatetterforskere som kan stille kritisk søkelys mot påtalemakten og politiet, sier Treholt og tror ikke folk fra politi og påtalemakt kan se på saken på samme måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer