Riksadvokaten har ferdigbehandlet Jensen-saken. Han må vente til over helga før han får avgjørelsen

Avgjørelsen sendt over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som varslet i forrige uke har Riksadvokaten nå ferdigbehandlet Erik Jensen-saken, og sendt avgjørelsen til Spesialenheten for politisaker, opplyser Mie Skarpaas, kommunikasjonssjef i Riksadvokaten.

Jan Egil Presthus, sjefen for Spesialenheten, bekrefter overfor Dagbladet at de har mottatt avgjørelsen. Men han vil ikke si hva utfallet er.

- Vi vil kommuniserer avgjørelsen til partene over helga, sier Presthus til Dagbladet.

Han ønsker ikke å kommentere hvorfor Jensen og hans advokater ikke får beskjed om det blir tatt ut tiltale eller om saken henlegges i dag.

Riksadvokaten ønsker heller ikke å kommentere avgjørelsen, utover å bekrefte at den er sendt over.

Jensen ble pågrepet 24. februar 2014, mistenkt for grov korrupsjon. Han ble løslatt fra varetekt 30. mai 2014.

Etterforskningen av saken ble sluttført i fjor høst. TV 2 meldte i desember i fjor at Spesialenheten hadde innstilte på tiltale mot Jensen da de sendte saken til Riksadvokaten, som tar den endelige påtaleavgjørelsen.

Jensen nekter straffskyld.

I en eventuell rettssak vil Jensen måtte møte sammen med allerede hasjdømte Gjermund Cappelen, som har forklart at Jensen bistod ham med hasjsmugling i en årrekke. Spesialenheten for politisaker har bedt Oslo tingrett holde av fire måneder til en eventuell hovedforhandling i straffesaken i tilfelle det blir tatt ut tiltale, og oppstart vil i så fall være i august neste år.

Jensens advokater, John Christian Elden og Arild Holden, har i et brev til Riksadvokaten kritisert Spesialenhetens etterforskning og bedt om at saken må henlegges, ifølge TV 2.