Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Riksadvokaten krever gransking

Tor-Aksel Busch vil ha svar på hvorfor det tok over fem måneder å forkynne dommen til siktede i Ålesund-drapet, skriver NRK.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
Riksadvokat Tor-Aksel Busch. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Riksadvokat Tor-Aksel Busch krever svar fra Sunnmøre politidistrikt.

- Vi må undersøke hva som har skjedd. Vi har tidligere skjerpet inn at en skal forkynne dommer raskt, sier Busch til NRK.

Den 23 år gamle mannen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth (21) erkjenner å ha drept og forgrepet seg seksuelt mot 21-åringen.

- Det ser ut som det er forkynnelsen av dommen som har tatt lang tid. Men det kan være gode grunner til det. Vi har via statsadvokaten i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane bedt Sunnmøre politidistrikt om en redegjørelse, sier riksadvokat Tor-Aksel Busch til NTB.

Det tok fem måneder fra den nå drapssiktede 23-åringen ble dømt, til saken ble rettskraftig. Politiet lette etter den drapssiktede, mens han satt i fengsel.

- Vi fikk ikke tak i ham Unni Moen Vikebakk var aktor i den siste saken 23-åringen er dømt for. Til Dagbladet forklarer hun hvorfor Kriminalomsorgen ikke mottok dommen fra januar før 17. juli: Påtalemyndigheten fikk ikke forkynt dommen for ham før langt ut i sommeren.

Dommen som ble avsagt i januar, ble dermed ikke rettskraftig før i midten av juni.   

- Vi fikk ikke tak i ham, sier hun til Dagbladet.    

Erkjenner drapet Siktede har tidligere innrømmet å ha tatt livet av den unge studenten.

- Han erkjenner også overgrepet. Når det gjelder straffeskyld så har han ikke tatt stilling til dette, sier hans forsvarer Reidar Andresen.

Ifølge forsvareren er 23-åringen siktet for voldtekt og forsettlig drap. Andresen sier siktede kom med tilståelsen av seg selv under en innledende prat.

- Han valgte helt uoppfordret å si at dette har jeg gjort, dette vil jeg tilstå, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling