Riksadvokaten krever gransking

Tor-Aksel Busch vil ha svar på hvorfor det tok over fem måneder å forkynne dommen til siktede i Ålesund-drapet, skriver NRK.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
Riksadvokat Tor-Aksel Busch. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Riksadvokat Tor-Aksel Busch krever svar fra Sunnmøre politidistrikt.

- Vi må undersøke hva som har skjedd. Vi har tidligere skjerpet inn at en skal forkynne dommer raskt, sier Busch til NRK.

Den 23 år gamle mannen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth (21) erkjenner å ha drept og forgrepet seg seksuelt mot 21-åringen.

- Det ser ut som det er forkynnelsen av dommen som har tatt lang tid. Men det kan være gode grunner til det. Vi har via statsadvokaten i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane bedt Sunnmøre politidistrikt om en redegjørelse, sier riksadvokat Tor-Aksel Busch til NTB.

Det tok fem måneder fra den nå drapssiktede 23-åringen ble dømt, til saken ble rettskraftig. Politiet lette etter den drapssiktede, mens han satt i fengsel.

- Vi fikk ikke tak i ham Unni Moen Vikebakk var aktor i den siste saken 23-åringen er dømt for. Til Dagbladet forklarer hun hvorfor Kriminalomsorgen ikke mottok dommen fra januar før 17. juli: Påtalemyndigheten fikk ikke forkynt dommen for ham før langt ut i sommeren.

Dommen som ble avsagt i januar, ble dermed ikke rettskraftig før i midten av juni.   

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer