- Riksadvokaten lovte strafferabatt

Ifølge Andersen beordret Riksadvokaten strafferabatt til den første som sa hvem som skjøt og drepte politiførstebetjent Arne Sigve Klungland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Andersen kunne ikke redegjøre mer rundt riksadvokatens løfte. Han trodde ikke det forelå noe skriftlig tilbud, men han hadde en klar oppfatning av at det forelå et slikt løfte fra Riksadvokaten.

Schumanns forsvarer Morten Furuholmen ville vite om det var Andersens forsvarer, advokat Harald Stabell, som hadde skapt et slikt inntrykk. Det kunne ikke Andersen svare på.

Lars-Erik Andersen svarer mer eller mindre motvillig på advokat Furuholmens spørsmål, etter et munnhoggeri mellom de to i formiddag. Andersen benekter at han tilstår kun for å få strafferabatt.

- En annen innsatt på Ila har sagt til meg at han heller ville sitte 21 år i fengsel enn å sone de årene jeg nå skal sitte inne, fortalte Andersen.

Han opplyste at soningsforholdene er blitt mye tyngre etter at han tilsto deltakelse i Nokas-ranet og sa at det var Schumann som skjøt Klungland.

- Nå må jeg ta imot besøk på ei glattcelle. Sikkerheten rundt meg er blitt mye strengere, de er visst redde for at en snikskytter skal drepe meg, sa Andersen.

Han kom med nye utfall mot Kjell Alrich Schumann.

- Jeg kan dele med andre og hjelpe andre, Schumann tror hele livet dreier seg om Schumann, sa Andersen.

- BLE LOVET STRAFFERABATT: Mener NOKAS-dømte Lars-Erik Andersen. Foto: ERLING HÆGELAND
- BLE LOVET STRAFFERABATT: Mener NOKAS-dømte Lars-Erik Andersen. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

Vennskapet til David Toska ser Andersen ut til å ha beholdt. Og han har utviklet et nært og varmt forhold til meddømte Johnny Thendrup, som han sier har vært en god støtte under prosessen fram til tilståelsen.

- Riksadvokaten lovte strafferabatt
UTSKJELT: Schumann og hans advokat Morten Furuholmen ble utskjelt av Lars-Erik Andersen tidligere i dag.