Riksadvokaten refser Oslo-politiet

Svært bekymret for oppklaringsprosenten.

ØNSKER BEDRE RESULTATER: Riksadvokat Tor-Aksel Busch er svært bekymret over oppklaringsprosenten til politiet. Han trekker spesielt frem oslopolitiets.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
ØNSKER BEDRE RESULTATER: Riksadvokat Tor-Aksel Busch er svært bekymret over oppklaringsprosenten til politiet. Han trekker spesielt frem oslopolitiets. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riksadvokaten er svært bekymret over at ikke flere forbrytelser blir oppklart. Verst er situasjonen i Oslo.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch sier nå at regjeringens mål om en oppklaringsprosent på 38 på landsbasis ikke kommer til å bli oppfylt før politiet leverer bedre resultater.

- Når det gjelder oppklaringsprosent så er Oslo av helt avgjørende betydning i en beskrivelse av at dette går gal vei, sier Busch til NRK.

I 2003 klarte Oslo politidistrikt å oppklare 32,5 av de anmeldte forbrytelsene. Etter dette har tallet stupt til 19,4 prosent.

Riksadvokaten er nå alvorlig bekymret for tilliten til politiet.

- Hvis denne utviklingen akselererer videre i negativ retning er jeg redd for at dette kan få betydelige konsekvenser for folks tillit til at politiet har evnen til å oppklare og iretteføre saker.

Politimester Anstein Gjengedal i Oslo tar kritikken fra Riksadvokaten alvorlig.

- Det er jeg som politimester som har ansvaret for sørge for at vi greier å rette opp dette. Vi er ikke fornøyd med 19,4 prosent som vi hadde i fjor. Vi hadde problemer med å få politifolk til å jobbe som vi ville, fordi de beskyttet fritiden sin. Dermed fikk vi ikke gjort den jobben vil skulle i 2008, sier Gjengedal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer