Riksadvokaten ringte om Dagbladet-oppslag

Midt under utspørringen av ekspertvitnet i barnålsaken, ringte riksadvokat Tor-Axel Busch statsadvokat Jørn Sigurd Maurud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Busch ville vite hva det kom av at spørsmålsskriftet i Orderud-saken tirsdag tilsynelatende står gjengitt i Dagbladet.

- Riksadvokaten reagerte på den juridisk klønete formuleringen spørsmålsskriftet var gjengitt i, sier Maurud småleende til NTB.

Akkurat da riksadvokaten ringte, satt statsadvokaten i retten, og skyndte seg beskjemmet å skru av telefonen. Men etterpå fikk han snakket med riksadvokaten og beroliget ham med at spørsmålene i Dagbladet ikke er dem juryen skal ta stilling til.

Ifølge Maurud er nemlig spørsmålsskriftet som er hovedoppslaget i Dagbladet, ikke identisk med spørsmålene som juryen skal ta stilling til når de i begynnelsen av neste uke skal svare på skyldspørsmålet i Orderud-saken.

Orderud-saken har som kjent vært kritisert for å ha vært tidenes lekkasjesak. Ifølge aktor er imidlertid spørsmålene i Dagbladet tirsdag ikke noen lekkasje som gjengir realitetene i Orderud-saken.

  • Tirsdag hadde partene ytterligere møter om spørsmålene som juryen skal svare på. På ettermiddagen er det ventet at aktoratet kommer i gang med sin prosedyre.