Riksadvokaten vil granske Transocean-saken

Økokrim trakk saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riksadvokaten vil ha full gransking av Transocean-saken som overraskende ble trukket av Økokrim i forrige uke.

Etter elleve år, en tapt runde i retten og kritikk fra Riksadvokaten trakk Økokrim hele Transocean-saken onsdag i forrige uke. Økokrim-sjef Trond Erik Schea beklaget overfor de tiltalte den urett de hadde vært utsatt for i denne tiden og skal selv ha bedt Riksadvokatembetet se nærmere på saken.

Nå varsler riksadvokat Tor-Aksel Busch at hele saken vil bli gransket for å avdekke hva som kan læres av den omfattende saken.

Hva gikk galt? - Transocean-saken må underkastes en gjennomgang for å se hva som gikk galt i den saken. Vi må se på Riksadvokatembetets egen rolle. Tiltalespørsmålet har aldri vært til behandling ved vårt kontor, men det burde kanskje vært reist spørsmål om vi burde fulgt opp dette, sier Busch.

Han berømmer Økokrim-sjefen for å bedt noen fra utsiden granske den betente saken.

Da tiltalen ble tatt ut for fem år siden, karakteriserte førstestatsadvokat Morten Eriksen i Økokrim overfor NTB gigantsaken som uten sidestykke i norsk rettshistorie. Da hadde de etterforsket riggselskapet i fem år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer