Riksadvokaten vil ha rask løsning på psykiater-krise

Psykiatrisk gruppe i Rettsmedisinsk kommisjon har nå vært lammet i to uker. Riksadvokaten vil ha rask løsning.

Tillit til rask løsning: Riksadvokat Tor Aksel Busch vil ha en rask løsning på den akutte psykiaterkrisa i Rettsmedisinsk kommisjon.
- Den rettsmedisinske kommisjon gjør et svært viktig arbeid og det bør være en selvfølge at kommisjonen har tilfredsstillende arbeidsvilkår, sier kst. statsadvokat Tone Aase ved Riksadvokatembedet.  Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
Tillit til rask løsning: Riksadvokat Tor Aksel Busch vil ha en rask løsning på den akutte psykiaterkrisa i Rettsmedisinsk kommisjon. - Den rettsmedisinske kommisjon gjør et svært viktig arbeid og det bør være en selvfølge at kommisjonen har tilfredsstillende arbeidsvilkår, sier kst. statsadvokat Tone Aase ved Riksadvokatembedet. Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) I morgen, tirsdag, er det to uker siden lederen av psykiatrisk gruppe i Rettsmedisinsk kommisjon, Synne Sørheim, sa opp på dagen i protest mot påstått dårlige arbeidsvilkår. Det utløste ei krise som kan lamme rettssaker over hele landet, slik Dagbladet skrev i forrige uke.

Lederen av Rettsmedisinsk kommisjon, Tarjei Rygnestad, bekrefter i formiddag at han ennå ikke har fått noen av medlemmene i  psykiatrisk gruppe til å sluttbehandle saker.

- Vi jobber med saken. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Rygnestad til Dagbladet.

Han vil ikke svare på andre spørsmål, som hvorvidt krisa i kommisjonen allerede har sinket eller fått alvorlige konsekvenser for pågående rettssaker omkring i landet.

Ukentlig kvalitetssikrer psykiatrisk gruppe rundt ti sakkyndigrapporter, som bl.a. vurderer tilregneligheten til tiltalte i f.eks. draps-, voldtekts- og voldssaker.

- Rask løsning, sier Riksadvokaten Riksadvokaten forventer nå om en snarlig løsning på krisa.

- Riksadvokaten har tillit til at kommisjonen og departementet raskt finner en løsning på den situasjonen som har oppstått, sier konstituert statsadvokat Tone Aase ved Riksadvokatembedet til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer