Riksadvokaten vurderer å gripe inn mot Romerike-politiet

Ber om redegjørelse.

BER OM UTTALELSE: Riksadvokaembetet ba i går Oslo statsadvokatembete om å ta kontakt med Romerike politidistrikt for en uttalelse om henleggelsesdirektivet i distriktet. Fungerende embetsleder hos statsadvokatene, Eirik Førde, kaller direktivet dramatisk. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BER OM UTTALELSE: Riksadvokaembetet ba i går Oslo statsadvokatembete om å ta kontakt med Romerike politidistrikt for en uttalelse om henleggelsesdirektivet i distriktet. Fungerende embetsleder hos statsadvokatene, Eirik Førde, kaller direktivet dramatisk. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det interne direktivet i Romerike politidistrikt skaper reaksjoner.

Politimester Bjørn Vandvik sendte 1. juli ut en intern instruks der det ble bestemt at en rekke kriminalitetstyper i distriktet skal nedprioriteres og automatisk henlegges.Innbrudd, underslag, tyveri, grovt tyveri, biltyveri, bedrageri, grovt bedrageri, skadeverk, heleri, naskeri, bruk og besittelse av mindre mengder narkotika, kjøp av mindre mengder narkotika, slagsmål og andre forstyrrelser av ro og orden, bæring av kniv på offentlig sted og offentlig urinering er lovbruddene som ikke skal etterforskes i politidistriktet.

60 henleggelser i helga Bare i helga ble cirka 60 saker automatisk henlagt på Romerike, opplyste sommervikarierende politimester Mona Hertzenberg til Dagbladet i går.

- Dette er ingen ønsket situasjon. Vi ønsker å levere en god tjeneste til befolkningen og dette er ikke bra nok.

- I øyeblikket leverer vi ikke en god nok tjeneste til befolkningen, sa hun.

Det er mangel på etterforskning- og juristkapasitet at politimesteren nå ser seg nødt til å prioritere de mer alvorlige sakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer