Riksadvokatens slakt vekker oppsikt

Riksadvokat Tor-Aksel Busch ber Forsvarsdepartementet om å kaste forslaget om ny lov for Etteretningstjenesten i søppelbøtta og skrive et nytt.

«TØRT EMBEDSSPRÅK»: Riksadvokat Tor-Aksel Buschs høringssvar til forslag om ny lov for Etteretningstjenesten inneholder en rekke kritiske bemerkninger i det advokat Jon Wessel-Aas omtaler som «tørt embedsspråk». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
«TØRT EMBEDSSPRÅK»: Riksadvokat Tor-Aksel Buschs høringssvar til forslag om ny lov for Etteretningstjenesten inneholder en rekke kritiske bemerkninger i det advokat Jon Wessel-Aas omtaler som «tørt embedsspråk». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Etter riksadvokatens vurdering har lovforslaget et betydelig lovteknisk forbedringspotensial. Ettersom en lovteknisk gjennomgang utvilsomt kan resultere i større omarbeidelser av lovutkastet, bør det i så fall vurderes om hele eller deler bør forelegges høringsinstansene på nytt,» skriver riksadvokat Tor-Aksel Busch i høringssvaret til Forsvarsdepartementet,.

Advokat og medlem av Advokatforeningens hovedstyre Jon Wessel-Aas oversetter til vanlig norsk for oss:

– I denne konteksten er dette å si at lovforslaget er et lovteknisk makkverk. Det må leses i sammenheng med en del av de andre ankepunktene fra riksadvokaten, sier Wessel-Aas til Dagbladet.

Hva er Norge?

Riksadvokatens høringsuttalelse kom i går, like før fristen gikk ut, og er den siste i en lang rekke av kritiske røster til regjeringens forslag om ny lov for Etteretningstjenesten.

Gjennom hele høringsuttalelsen fra riksadvokaten minner landets øverste påtalemyndighet departementet på hva som er elementær juss og hvilke avgrensninger som gjelder mellom politi på den ene siden og etterretningstjenesten på den andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer