Riksarkivaren avviser elendighetsbeskrivelse: - Dette overrasker oss

Likevel innrømmer Inga Bolstad at Arkivverket har hatt sine problemer de siste åra. - Men vi har blitt mer synlige som fagmyndighet, sier hun.

REFSES: Men Inga Bolstad avviser kritikken på det sterkeste, samtidig som hun er klar på at ting har vært problematisk tidligere. Foto: Riksarkivet
REFSES: Men Inga Bolstad avviser kritikken på det sterkeste, samtidig som hun er klar på at ting har vært problematisk tidligere. Foto: Riksarkivet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en kronikk i Dagbladet rettes det skarp kritikk mot Riksarkivaren og Kulturdepartementet.

Gunnar Urtegaard, som er tidligere avdelingsdirektør i det statlige Arkivverket, beskylder riksarkivar Inga Bolstad for å vanskjøtte samfunnsoppdraget hun har.

Urtegaard jobbet en periode sammen med Bolstad, og han mener hun setter økonomiske hensyn og bruken av trendord som «endringsreise» framfor å dokumentere statens handlinger for framtida.

Han viser også til at Bolstad, i de fire årene hun har vært riksarkivar, har fått 1,5 milliarder kroner i budsjettmidler, uten noen resultater å vise til, ifølge Urtegaard. Spesielt når det gjelder arkivering av digital informasjon, mener Urtegaard at riksarkivaren har sviktet fundamentalt.

Les Inga Bolstad tilsvar i sin helhet nedenfor.

Forsvarer «endringsreise»

I sitt svar til Urtegaard, vedgår Inga Bolstad at det er «store utfordringer» i tjenesten hun leder. Men Bolstad viser til at disse ble dokumentert av Riksrevisjonen lenge før hun ble Riksarkivets øverste leder i 2014.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer