Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Riksdagsmann hyllet nazimarsj

Ledelsen i Sverigedemokraterna må rydde opp igjen.

 LEDELSEN REAGERTE:   Ledelsen i Sverigedemokraterna, her ved partileder Jimmie Åkesson, reagerte på støtterklæring fra et av partiets riksdagsmedlemmer i helgen. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / NTB SCANPIX.
LEDELSEN REAGERTE: Ledelsen i Sverigedemokraterna, her ved partileder Jimmie Åkesson, reagerte på støtterklæring fra et av partiets riksdagsmedlemmer i helgen. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et riksdagsmedlem fra Sverigedemokraterna var så begeistret for et nynazistisk partis demonstrasjon i Stockholm at han hyllet dem på Twitter.

«Jeg ser at dere har gjennomført mange aktiviteter til støtte for det svenske folk. Det er veldig bra», tvitret Stellan Bojerud søndag i en hilsen til lederne for det nynazistiske Svenskarnas parti etter en demonstrasjon lørdag.

Bojerud sier til Aftonbladet at han står ved sine formuleringer, og at det han syns er bra, er at de støtter Sverige og svenskene.

- Dumt og merkelig Martin Kinnunen, som er presseansvarlig hos Sverigedemokraterna, kaller Bojeruds uttalelser dumt og merkelig.

- Vi ble skuffet og vil gjerne snakke med ham for å få en forklaring, sier han til nyhetsbyrået TT.

I en oppfølgende tweet sier Bojerud at han er klar antinazist, men at han mener demokratiet skal gi ytringsfrihet til alle.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media