Rikshospitalet flytter før sommeren

Rikshospitalets styre har i dag bestemt at det ikke blir noen endring i sykehusets flytteplaner. Det innebærer at innflyttingen i det nye Rikshospitalet skal skje før sommerferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et vedtak fra møtet heter det at «styret er oppmerksom på at det fortsatt gjenstår vesentlige arbeider for at de tekniske systemene skal fungere som planlagt. Dette vil imidlertid følges opp også etter flyttingen, forutsatt at det er tilstrekkelige investeringsmidler i prosjektet til gjenstående utbedringer.»

Ifølge styret ved Rikshospitalet vil en eventuell utsetting av hovedflyttingen til etter sommerferien innebære stor usikkerhet for framdrift og økonomi.

I en åpen høring i Stortinget i dag innrømmet tidligere helseminister Gudmund Hernes at både planlegging og oppfølgning har vært utilstrekkelig i forbindelse med byggingen av nye Rikshospitalet.

Statsbygg-direktør Halvor Stormoen ville ikke ta alt ansvaret for at sykehuset har blitt dobbelt så dyrt som planlagt, og sa at «det er noen som har tatt avgjørelser over oss».

(Dagbladet :på nettet)