Rikshospitalet utsettes i minst et halvår

Åpningen av det nye Rikshospitalet blir utsatt i minst seks måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ny dato for ferdigstillelse er nå satt til 31. mars 1999, bekrefter utbyggingsdirektør Erik Sunde i Statsbygg overfor Aftenposten.

Inntil sist fredag var det 1. oktober som var den planlagte ferdigstillelsesdatoen. Da ble det kjent at prosjektet var utsatt med tre måneder, og nå er dette altså utvidet til et halvt år.

Stoppet nedtelling

På det gamle Rikshospitalet henger en tavle med digital nedtelling av antallet dager til flytting. Denne nedtellingen har direktør Åge Danielsen ved Rikshospitalet nå måttet stoppe.

Etter ferdigstillelse skal det nye Rikshospitalet etter planen testes i tre måneder, før hovedflyttingen gjennomføres. Hovedflyttingen var planlagt til 16. og 17. januar. Siden ferdigstillelsesdatoen nå er flyttet fra 1. oktober til 31. mars, må også tidspunktet for hovedflyttingen endres. Hvis de opprinnelige planene med tre måneders testing forskyves, vil hovedflyttingen i tilfelle skje 16. og 17. juli.

Til høsten?

Ifølge Aftenposten er det imidlertid uaktuelt med flytting på denne tiden av året, siden Rikshospitalet er avhengig av betydelig avlastning fra andre sykehus i flytteperioden. Slik avlastning er vanskelig å få i feritiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer