Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rikshospitalets direktør fikk sparken i natt

Rikshospitalets styre har gitt Åge Danielsen sparken som følge av pasienthotellsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rikshospitalets styre holdt  i natt en pressekonferanse i forbindelse med torsdagens styremøte

Rikshospitalets styre har besluttet å gi sykehusets direktør Åge Danielsen sparken som følge av pasienthotellsaken, der han igangsatte bygging av et slikt hotell uten å innhente de nødvendige godkjennelsene.

- Styret finner det meget kritikkverdig at styreleder iverksatt bygging uten at godkjenning og finansiering var på plass, sa styrelederen på pressekonferansen, melder Aftenposten.no.

Les: Brustad viser muskler

Direktøren er godt likt av de ansatte som har skrevet et støtteskriv til ham.

Danielsen eller styret

Aftenposten slo i går morges fast at det sto mellom Danielsens jobb eller styremedlemmens verv ved neste korsvei, om de ikke tok affære.

Da Helseminister Sylvia Brustad redegjorde for Stortinget om sykehusøkonomien 26 februar, slo hun fast at årets sykehusbudsjett er på formidable 85 milliarder kroner, og at ramaskriket fra Sykehus-Norge om pengemangel skyldes mangel på respekt for Stortingets budsjettrammer.

- Slik kan ikke helsetjenesten fortsette. Det er grunnleggende udemokratisk. Orden i økonomien er viktig for alle, slo Brustad fast.

SPARKET: Sykehusdirektør Åge Danielsen (f.v.) kommer til styremøtet torsdag, i følge med styremedlem Randi Flesland, styreleder Kristin Ørmen Johnsen og styremedlem Liv Aarum (th). Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SPARKET: Sykehusdirektør Åge Danielsen (f.v.) kommer til styremøtet torsdag, i følge med styremedlem Randi Flesland, styreleder Kristin Ørmen Johnsen og styremedlem Liv Aarum (th). Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Les: Småkongetukt

Hun nevnte spesielt krisa i Helse Sør-Øst som opererer med et samlet underskudd på om lag en milliard kroner.

Her spiller sykehusene i Oslo en sentral rolle, ikke minst Rikshospitalet, der direktør Åge Danielsen igangsatte bygging av nytt pasienthotell ved Radiumhospitalet uten at nødvendige fullmakter eller finansiering var på plass.

Pasienthotellet har så langt kostet 30 millioner, men nå er det usikkert om det overhodet vil bli ferdig stilt. Prosjektet ble begrunnet med at pasienter skulle slippe unna Oslos dyre og ofte fulle hoteller.

Dagbladet.no kommer med mer

image: Rikshospitalets direktør fikk sparken i natt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media