Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nils Dalseide

Riksmekler Nils Terje Dalseide er død

Har slitt med sykdom.

MEKLER: Nils Terje Dalseide meklet sist under forhandlingene mellom LO, NHO og YS i april. Han er nå død, 65 år gammel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MEKLER: Nils Terje Dalseide meklet sist under forhandlingene mellom LO, NHO og YS i april. Han er nå død, 65 år gammel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nils Terje Dalseide er død, 65 år gammel. Dalseide har en periode slitt med sykdom.

Dalseide ble riksmekler i 2013 og har i tillegg vært sorenskriver i Sør-Østerdal tingrett siden 1992. Denne jobben har han tidvis kombinert med riksmekler-oppdraget.

Dalseide er født i Ål i Hallingdal i 1952 og har i mange år vært bosatt i Elverum.

- Høyt respektert

- Det med stor sorg vi i dag har mottatt budskapet om at riksmekler Nils Terje Dalseide har gått bort, forteller riksmeklerens faste stedfortreder Kine Steinsvik til Dagbladet.

- Dalseide har vært høyt respektert av partene i arbeidslivet, og har som riksmekler gjort en stor og viktig samfunnsinnsats. Dalseide vil bli dypt savnet av meklerne og de ansatte ved riksmeklerens kontor. Våre varmeste tanker går i dag til Dalseides nærmeste familie, sier hun.

Han har ledet flere lovutvalg og publisert flere juridiske fagartikler. Han har vært mekler hos riksmekleren siden 2004.

- Stor sorg

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) deler Steinviks respekt for den avdøde Riksmekleren.

- Det er med sorg vi har mottatt budskapet om riksmekler Nils Terje Dalseide altfor tidlige bortgang. Nils har gjennom sin klokskap, og evne til å skape tillit mellom partene i arbeidslivet, bidratt til å løse en rekke vanskelige oppgjør i havn på en god måte, sier hun i en epost til NTB.

- Nils Dalseide har hatt en viktig rolle i norsk arbeidsliv, og bidratt blant annet med en enestående evne til å løse vanskelige situasjoner og et stort engasjement for å utvikle riksmeklerens rolle, sier hun videre.

- Sterk og tydelig

NHO-sjef Kristin Skogen Lund, sier det er med stor sorg de har mottatt beskjeden om Dalseides bortgang.

- Han var en sterk og tydelig embetsmann og en god representant for den norske arbeidslivsmodellen. NHO har i alle år hatt et svært godt samarbeid med Dalseide, senest i den kompliserte meklingen i årets lønnsoppgjør, hvor vi i fellesskap fant en god løsning, skriver Skogen Lund i en epost til NTB.

- Personlig kjente jeg ham som en meget intelligent og dyktig fagmann, med stor integritet. Og han hadde alltid en god historie eller en lun kommentar å ty til når det blåste som verst i meklingene, tilføyer NHO-sjefen.

Hittil i år har hans arbeide bidratt til å avverge minst to storstreiker, etter at han i sammen med partene dro i land oppgjør både i statlig og privat sektor i april og mai.

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media