Riksmekleren: - Partene er villige til å mekle på overtid

Partene er villige til å arbeide videre etter fristen, opplyser riksmekler Nils Dalseide. Det er fredsplikt så lenge partene mekler.

PÅ OVERTID: Partene er villige til å forhandle på overtid for å unngå storstreik. Fra v. direktør for Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, NHOs sjeføkonom Øystein Dørum, Nina Melsom. Avdelingsdirektør for arbeidsrettsavdelingen i NHO og NHO leder Kristin Skogen Lund hos Riksmekleren. Her fra meklingsstart onsdag 4. april. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
PÅ OVERTID: Partene er villige til å forhandle på overtid for å unngå storstreik. Fra v. direktør for Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, NHOs sjeføkonom Øystein Dørum, Nina Melsom. Avdelingsdirektør for arbeidsrettsavdelingen i NHO og NHO leder Kristin Skogen Lund hos Riksmekleren. Her fra meklingsstart onsdag 4. april. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men kommer ikke partene til enighet til slutt, går det mot den største streiken i Norge på 18 år.

– Det er dialog som kan gi grunnlag for en ny løsning. Det er imidlertid flere stridstemaer der det i forhandlingene er liten bevegelse og betydelig avstand, sier riksmekler Nils Dalseide til NRK.

Meklingen har pågått siden onsdag, og ved midnatt går fristen for meklingen mellom NHO og LO og YS-forbundene ut. Fører meklingen ikke fram, kan den første storstreiken på 18 år være et faktum.

Hele 35.000 medlemmer i LO og YS tas nemlig ut i streik fra søndag morgen klokken 6.00 hvis partene ikke blir enige.

Særlig streikeuttaket i transportnæringen vil slå kraftig ut allerede fra første dag. Og ytterligere 200.000 medlemmer kan havne i streik hvis streikeuttaket blir utvidet.

Sakene det strides om i oppgjøret er AFP, tjenestepensjon, lønn og krav knyttet til reise, kost og losji for arbeidere som blir sendt på oppdrag. Mye tyder på at partene er på bølgelengde når det gjelder lønnskravene, men AFP og tjenestepensjon er et område hvor de står langt fra hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer