Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Riksmeklingsmannen med skisse til partene

Riksmeklingsmannen forsøkte i kveld å skape enighet under meklingen i lønnsoppgjøret for 300.000 arbeidstakere i privat sektor. Fristen går ut ved midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingsmannen hadde som mål å legge fram en skisse som partene kunne ta stilling til før fristen gikk ut.

Ved 22-tiden i dag pågikk meklingen fortsatt. Riksmeklingsmann Reidar Webster hadde ikke tid til å la seg intervju i TV 2s sending klokka 21, og ville heller ikke gi noe intervju til NRK Dagsrevyen i løpet av kvelden. Det ble tolket som at meklingen var inne i en avgjørende fase.

Tilbake etter pause

I kveld ved 19-tiden kom delegasjonene fra Landsorganisasjonen (LO), Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) og Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) tilbake til meklingsmannens kontor etter en pause, for å fortsette drøftingene om etter- og videreutdanningsreformen og om kronetilleggene.

Partene arbeidet med å få på plass finansieringen av den viktige etter- og videreutdanningsreformen som innebærer rett til utdanning for voksne.

Bidraget fra sentrumsregjeringen lørdag på 400 millioner kroner løste noen av problemene, men partene i arbeidslivet skal også bidra økonomisk til å sette reformen ut i livet.

Reformen

Dersom partene ikke blir enige om reformen, blir det ingen enighet om lønnsavtale.

Kronetilleggene må partene også bruke tid på, selv om de på forhånd er blitt enige om at rammen i år bør være på om lag 4,5 prosent.

Det vil innebære et tilnærmet nulloppgjør for mange arbeidstakere.

Streikefare

Dersom partene ikke blir enige ved midnatt søndag, blir det streik fra mandag morgen. Om lag 25.000 arbeidstakere går ut i streik.

Riksmeklingsmann Reidar Webster var optimistisk etter at statsminister Kjell Magne Bondevik lørdag i et brev til partene lovet å bidra med 400 millioner kroner til etter- og videreutdanningsreformen over to-tre år.

Dagbladet :på nettet kommer med fyldig dekning av lønnsoppgjøret i morgen tidlig.

(NTB)