Donald Trump:

Riksrettstiltalen overlevert

Representantenes hus overleverte i natt tiltalen mot USAs 45. president Donald Trump. Nå er det opp til Senatet å avgjøre om Trump dømmes eller frikjennes.

TILTALE: Riksrettstiltalen mot USAs tidligere president Donald Trump ble natt til tirsdag norsk tid formelt overlevert Senatet. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs tidligere president Donald Trump er stilt for riksrett for andre gang, og natt til tirsdag norsk tid ble riksrettstiltalen overlevert fra Representantenes hus til Senatet.

Tiltalen ble formelt overlevert til Senatet i en seremoni i Kongress-bygningen i Washington D.C.

I Kongressen gikk de ni demokratene som har utformet tiltalepunktene for å overlevere tiltalen.

Trump står overfor en historisk andre riksrettssak. I den første, som ble holdt i fjor vinter, ble Trump frikjent av det republikanske flertallet i Senatet.

Trump er nå tiltalt for å ha oppmuntret til «voldelige, dødelige, ødeleggende og undergravende handlinger» og for å ha «undergravd og forsøkt å hindre godkjenningen av resultatet av presidentvalget».

Dette skjer videre

Nå som tiltalen er levert vil senatorer tas i ed i riksrettsdomstolen. Så vil Trump motta en rettslig innkallelse til riksrettssaken. Etter at den tidligere presidenten har mottatt den vil han ha fram til 2. februar på seg til å svare.

Innen 2. februar vil Representantenes hus også ha levert inn sin etterforskning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer