<strong>NØDNETT:</strong> Demonstrer de det nye digitale nødnettet på Tollbodplassen i Fredrikstad 201. Brann - og redningsøvelse med rendingsmannskaper i arbeid med skadet person.
Foto: LINN CATHRIN OLSEN/NTB SCANPIX
NØDNETT: Demonstrer de det nye digitale nødnettet på Tollbodplassen i Fredrikstad 201. Brann - og redningsøvelse med rendingsmannskaper i arbeid med skadet person. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/NTB SCANPIX Vis mer

Riksrevisjonen: Alvorlige nødnett-feil blir ikke rettet

Flere kritiske og alvorlige feil i det nye nødnettet blir ikke rettet, påpeker Riksrevisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riksrevisjonen mener feilretting blir nedprioritert fordi det er et stort press om å holde utbyggingsplanen. Nødnettet skal være på plass innen utgangen av 2015.

- En konsekvens er at helsetjenesten benytter mobiltelefoner til formidling av sensitive helseopplysninger i områder der nødnettet er satt i drift, skriver Riksrevisjonen i sin årsrapport.

Dårlig lyd, spesielt i en-til-en-samtaler, og manglende dekning er blant problemene, heter det.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) mener det ikke er riktig å kalle feilene kritiske og alvorlige, slik Riksrevisjonen gjør.

- Jeg stiller spørsmål ved Riksrevisjonens konklusjoner når trafikkdata, brukerundersøkelser og annet objektivt kildemateriale gir et annet bilde, skriver han i sitt svar i rapporten. (NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer