Riksrevisjonen: Alvorlige nødnett-feil blir ikke rettet

Flere kritiske og alvorlige feil i det nye nødnettet blir ikke rettet, påpeker Riksrevisjonen.

NØDNETT: Demonstrer de det nye digitale nødnettet på Tollbodplassen i Fredrikstad 201. Brann - og redningsøvelse med rendingsmannskaper i arbeid med skadet person.
Foto: LINN CATHRIN OLSEN/NTB SCANPIX
NØDNETT: Demonstrer de det nye digitale nødnettet på Tollbodplassen i Fredrikstad 201. Brann - og redningsøvelse med rendingsmannskaper i arbeid med skadet person. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksrevisjonen mener feilretting blir nedprioritert fordi det er et stort press om å holde utbyggingsplanen. Nødnettet skal være på plass innen utgangen av 2015.

- En konsekvens er at helsetjenesten benytter mobiltelefoner til formidling av sensitive helseopplysninger i områder der nødnettet er satt i drift, skriver Riksrevisjonen i sin årsrapport.

Dårlig lyd, spesielt i en-til-en-samtaler, og manglende dekning er blant problemene, heter det.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) mener det ikke er riktig å kalle feilene kritiske og alvorlige, slik Riksrevisjonen gjør.

- Jeg stiller spørsmål ved Riksrevisjonens konklusjoner når trafikkdata, brukerundersøkelser og annet objektivt kildemateriale gir et annet bilde, skriver han i sitt svar i rapporten. (NTB)