- Riksrevisjonen bør granske Det kongelige hoff og departementet

Økonomiprofessor avviser Slottet og statsråd Sanners forklaring som «helt irrelevant». Sier kronprinsen bør rydde opp og de kongelige betale tilbake.

BRUKER HOFF-PENGER TIL PRIVAT FORVALTNING OG VEDLIKEHOLD: Hoffsjef Gry Mølleskog (bak dronning Sonja), sammen med kronprinsesse Mette Marit, Kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BRUKER HOFF-PENGER TIL PRIVAT FORVALTNING OG VEDLIKEHOLD: Hoffsjef Gry Mølleskog (bak dronning Sonja), sammen med kronprinsesse Mette Marit, Kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere denne måneden avdekket Dagbladet hvordan Det kongelige hoff bruker penger på privat vedlikehold og leverer vaktmestertjenester til de kongelige på deres sju helt private eiendommer.

Deriblant 11 boliger og en hytte som kronprinsen leier ut privat og har millioninntekter fra.

- Det er Riksrevisjonens oppgave å se til at fellesskapets penger og ressurser brukes etter Stortingets forutsetninger. En undersøkelse av hoffet sin pengebruk til vedlikehold på de kongeliges private eiendommer er i kjernen av Riksrevisjonens oppgave. Det samme gjelder Kommunal- og moderniseringsdepartementets håndtering av saken, sier økonomiprofessor Erlend Kvaal ved Handelshøyskolen BI til Dagbladet.

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) er saksordfører for budsjettpostene til hoffet og de kongelige privat. Han konkluderte med at hoffet har brukt penger i strid med Stortingets forutsetninger og ba om en redegjørelse fra Slottet om pengebruken.

På direkte spørsmål fra Dagbladet svarer ikke Slottet på om det er planlagt å gi en slik redegjørelse.

- Dersom redegjørelsen fra Slottet ikke kommer, må det helt klart vurderes om Riksrevisjonen skal åpne undersøkelser, sier Lundteigen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer