Riksrevisjonen følger jakten på juks i SOS rasisme

Oppgir å ha 40 000 medlemmer. Mistenkes for medlemsjuks og misbruk av pengestøtte.

UNDER LUPEN: SOS Rasisme er under lupen med mistanker om medlemsjuks og misbruk av pengestøtte. Her er landsstyret. Daglig leder Kjell Gunnar Larsen nummer to fra venstre på rad tre.  Foto: SOS Rasisme
UNDER LUPEN: SOS Rasisme er under lupen med mistanker om medlemsjuks og misbruk av pengestøtte. Her er landsstyret. Daglig leder Kjell Gunnar Larsen nummer to fra venstre på rad tre. Foto: SOS Rasisme Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Riksrevisjonen følger mistankene om medlemsjuks hos SOS Rasisme nøye, får Dagbladet bekreftet fra flere kilder.

Mens ungdoms- organisasjonen har ligget i strid med Barne- og likestillingsdepartementet og Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner har det statlige kontrollorganet jevnlig blitt oppdatert. Etter det Dagbladet kjenner til vil Riksrevisjonen først presentere sine funn i oktober, og da for Stortinget.

Klassekampen meldte i går at SOS Rasisme eier eiendom på adresser i Oslo, Trondheim og Bergen gjennom selskapet Aktivisteiendom AS.

Totalverdien skal være hele 11,3 millioner. Lokalene leies av SOS Rasisme.

Millionstøtte og gjeldstyngetBråket begynte i fjor, da LNU stilte en rekke spørsmål om grunnlaget for millionstøtten SOS Rasisme hittil har fått utbetalt og godkjent.

Resultatet er så langt at LNU trekker støtten for 2009, på hele 4,5 millioner. Årsaken er at de sterkt tviler på om medlemstallene er korrekte og mener organisasjonen ikke utebetalte frifondsmidler til lokallagene i 2008 på korrekt måte. - Vi har gjort et omfattende og grundig kontrollarbeid. Vi har gode grunner til å trekke tilsagnet fra 2009. Til tross for omfattende dokumentasjon fra SOS Rasisme, så er vi ikke sikre på om antallet lokallag og medlemmer stemmer med det vi får oppgitt, sier Tale Hungnes til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer