- Riksrevisjonen har ikke gode nok rutiner

Riksrevisor Jørgen Kosmo tar selvkritikk etter pensjonsrotet.

UNNSKYLD: Riksrevisor Jørgen Kosmo innrømmer at Riksrevisjonen ikke har gode nok rutiner til å håndtere sensitive opplysninger. Foto: SCANPIX
UNNSKYLD: Riksrevisor Jørgen Kosmo innrømmer at Riksrevisjonen ikke har gode nok rutiner til å håndtere sensitive opplysninger. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riksrevisjonen har ikke gode nok rutiner til å håndtere sensitive opplysninger. Dette innrømmer riksrevisor Jørgen Kosmo etter den krasse krikken fra ekspertutvalget, som har gransket pensjonsordningen på Stortinget.

Riksrevisjonen anklaget i fjor seks tidligere stortingsrepresentanter for urettmessig å ha mottatt pensjonspenger fra Stortinget, blant dem Ap-politikerne Erik Dalheim og Thorbjørn Berntsen.

Torsdag ble de to renvasket av utvalget, som ga arbeidsmetodene til Riksrevisjonen det glatte lag.

- Det er ytterst beklagelig at de to ble uthengt. Navnene skulle ikke ha kommet ut. Det er bare å innrømme at vi ikke er gode nok til å håndtere sensitive opplysninger. Vi må ta lærdom av dette og gå gjennom våre rutiner, sier Kosmo til NTB.

Berettiget kritikk

Høyres Per-Kristian Foss, som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen, og som derfor har mye å gjøre med Riksrevisjonen, mener at kritikken fra ekspertutvalget er høyst berettiget.

- Det er sterkt kritikkverdig å gå ut med navngitt personer på et så tynt grunnlag. Men mer alvorlig er den faglige, juridiske kritikken av Riksrevisjonens arbeidsmetoder. Dette svekker Riksrevisjonens autoritet, sier Foss til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer