Riksrevisjonen konklusjon: Mangel, mangel, mangel, mangel, mangel, mangel

En rekke norske etater, blant annet Forsvaret og Statens Vegvesen, får stryk i Riksrevisjonens nye rapport.

GIR STRYK: En rekke norske etater får på nytt stryk i Riksrevisjonens årlige rapport. Blant dem som får refs er Forsvaret, Politidirektoratet, Jernbaneverket, Statens vegvesen og Barne-, ungdoms- og familieetatene. «Vi ser alvorlig på at dette gjelder gjengangere», skriver riksrevisor Per-Kristian Foss (midten) i en pressemelding. Foto: ANETTE KARLSEN/NTB SCANPIX
GIR STRYK: En rekke norske etater får på nytt stryk i Riksrevisjonens årlige rapport. Blant dem som får refs er Forsvaret, Politidirektoratet, Jernbaneverket, Statens vegvesen og Barne-, ungdoms- og familieetatene. «Vi ser alvorlig på at dette gjelder gjengangere», skriver riksrevisor Per-Kristian Foss (midten) i en pressemelding. Foto: ANETTE KARLSEN/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En rekke norske etater får på nytt refs i Riksrevisjonens årlige rapport. Blant gjengangerne er Forsvaret, Politidirektoratet, Jernbaneverket, Statens vegvesen og Barne-, ungdoms- og familieetatene.

De får spesielt refs for å ikke ha rettet opp «gamle synder».

«Vi ser alvorlig på at dette gjelder gjengangere», skriver riksrevisor Per-Kristian Foss i en pressemelding.

Riksrevisjonen framhever i sin rapport manglende samordning, svakheter ved sikkerheten, manglende gjennomføringsevne, og manglende styring.

«Det er alvorlig at flere etater med viktige tjenester får vesentlige merknader enda et år», skriver Foss. Riksrevisjonens rapport blir i dag overlevert til Stortinget.

- Vesentlige feil «Av i alt 215 reviderte virksomheter har 13 fått beretning om vesentlige feil og mangler ved regnskapene og 25 har fått vesentlige merknader til enkeltdisposisjoner», skriver Riksrevisjonen. 14 av de 17 departementene har i 2013 fått vesentlige merknader til budsjettgjennomføring og etatsstyring.

Riksrevisjonen peker også på svakheter ved informasjonssystemene hos flere etater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer