Riksrevisjonen kritiserer Gardermobanen

Riksrevisjonen kommer med sterk kritikk av ledelsen i NSB Gardermobanen, tidligere samferdselsminister Kjell Opseth og den sentrale NSB-ledelsen. Dette fremgår av rapport laget av Riksrevisjonen, melder TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I rapporten kritiseres hele håndteringen av Gardermobanen. Ifølge TV 2 retter rapporten hard kritikk mot tidligere samferdselsminister Kjell Opseth (Ap), og det heter at det kan reises tvil om Stortinget ble korrekt informert om prosjektet av Opseth.

Kritisk

Spesielt er Riksrevisjonen kritisk til økonomistyringen av prosjektet. Ifølge revisjonen er vesentlige kostnader utelatt i beregningene av byggekostnadene.

Riksrevisjonen mener å ha avdekket at anslagene for antall passasjerer er lite realistiske.

- Det jeg kort vet om innholdet er at det er vurdert de bedriftsøkonomiske sidene ved banen, og at Riksrevisjonen er svært kritiske til disse, sier samferdselsminister Odd Einar Dørum til NRK.

Tok forbehold

Dørum sier at da Bondevik-regjeringen arvet saken fra Jagland-regjeringen ved samferdselsminister Sissel Rønbeck, tok den daværende regjeringen forbehold for alt som gjaldt de økonomiske sidene ved banen.

- Jagland-regjeringen sa at de ville komme tilbake til dette. Den nåværende regjeringen kom tilbake med sitt syn på vurderingen av driftsgrunnlaget for Gardermobanen sist uke, sier Dørum.

(NTB)