- Riktig å forsøke å stanse homobryllup

Skjevesland støtter biskop Kvarme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Preses i Den norske kirke, Olav Skjevesland, mener det var riktig av Oslo-biskop Ole Christian Kvarme å forsøke å stanse bryllupet mellom to menn i Kampen kirke i Oslo fredag.

- Det var riktig å prøve å stanse det. Det som er gjort, strider imot Kirkemøtets vedtak fra i fjor, og det er ugreit, sier Skjevesland til NRK.

Gard Realf Nielsen og Lasse Sandaker inngikk partnerskap i våpenhuset i Kampen kirke. Etterpå ble det gjennomført en seremoni med blant annet ringpåsettelse inne i selve kirkerommet. Oslo-biskop Kvarme har innkalt sognepresten i Kampen kirke på teppet fordi han mener slike forbønnsgudstjenester ikke skal ha «ekteskapsinngående karakter».

Skjevesland reagerer på at homofile bruker det han betegner som en aksjonslinje.

- Det har vi sett fra 1999. Man driver denne saken videre aksjonistisk og tar meter for meter opp kirkegulvet, fordi man vet at aksjonslinjen vinner fram og man er trøtt av å argumentere, sier han.

(NTB)

ENIG MED KVARME: Olav Skjevesland mener kirkerådets vedtak må respekteres. I bakgrunnen står biskop Laila Riksaasen Dahl. FOTO: MORTEN HOLM/ SCANPIX
ENIG MED KVARME: Olav Skjevesland mener kirkerådets vedtak må respekteres. I bakgrunnen står biskop Laila Riksaasen Dahl. FOTO: MORTEN HOLM/ SCANPIX Vis mer
- Riktig å forsøke å stanse homobryllup
DETTE ER IKKE LOV: Gard Realf Nielsen og Lasse Sandaker giftet seg i Kampen kirke sist fredag.
STERKT IMOTKvarme ville stoppe giftermålet.