- Riktig å møte i Stortinget

Justisminister Anders Anundsen er helt tydelig på at politimestere som blir bedt om å komme til Stortinget bør møte.

- BØR MØTE:  - Jeg legger til grunn at alle som blir bedt om å møte for Stortinget møter, fastslår justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- BØR MØTE: - Jeg legger til grunn at alle som blir bedt om å møte for Stortinget møter, fastslår justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Dagbladet i dag forteller tidligere politimester Torbjørn Aas om hvordan politidirektør Odd Reidar Humlegård forsøkte å stoppe ham, fra å forklare seg for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, da Gjørv-kommisjonens rapport ble behandlet. Anundsen (Frp) var da leder for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Venstres leder Trine Skei Grande sier hun er utrolig provosert av Humlegård.

Nå sier justisministeren:

- Jeg legger til grunn at alle som blir bedt om å møte for Stortinget møter, fastslår Anundsen. Han ønsker ikke å si noe om hva som skjedde da Aas ble forsøkt stoppet av politidirektør Humlegård.

- Jeg var da ikke justis- og beredskapsminister. Aas ble invitert fordi han var en annen røst, og vi mente at han hadde noe å bidra med.

-Var det nyttig at Aas trosset Humlegård og møtte og svarte på spørsmålene i Stortinget?

- Han og mange andre bidro med informasjon som var nyttig, sier Anundsen.

- Er justisministeren fornøyd med at det ikke lages referater fra politisjefsmøtene?

- Dette er politidirektørens møter, og det får være opp til ham hvordan politisjefsmøtene organiseres. Jeg har selv vært til stede på noen av møtene, og synes det er nyttig med en åpen debatt og lufting av synspunkter, sier Anundsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.