KLAR FOR NYE FORHANDLINGSMØTER: KrF-leder Knut Arild Hareide på vei ut fra Statsministerens kontor tirsdag i forrige uke, sist partitoppene var samlet. Nå mener Hareide det er på tide å møtes igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KLAR FOR NYE FORHANDLINGSMØTER: KrF-leder Knut Arild Hareide på vei ut fra Statsministerens kontor tirsdag i forrige uke, sist partitoppene var samlet. Nå mener Hareide det er på tide å møtes igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Statsministeren avbryter Nord-Norge besøk:

- Riktig av Erna Solberg å avbryte

KrF-leder Knut Arild Hareide mener det nå er på tide at budsjettpartene møtes igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg avbryter sitt besøk i Nord-Norge for flere møter om den fastlåste budsjettsituasjonen.

- En riktig avgjørelse, sier KrF-leder Knut Arild Hareide, som tidligere har kritisert Solberg for å dra på en så lang reise i en kritisk situasjon for budsjettforhandlingene.

Solberg skulle etter planen ha vært i Nord-Norge fra lørdag til tirsdag ettermiddag. På programmet sto blant annet tenning av julegran i Tromsø og et møte med DDEs vokalist Bjarne Brøndbo

I stedet blir det nå møter om budsjettet, ifølge statssekretær ved Statsministerens kontor Sigbjørn Aanes.

- Det har vært jobbet med konkrete forslag gjennom hele helgen. Solberg returnerer nå til Oslo for flere møter om budsjett, sier han til NTB.

- Riktig med møte

Knut Arild Hareide sier de foreløpig ikke har fått noen formell invitasjon til et møte med statsministeren, men at han har forventninger om at det snart vil komme.

- Vi har forventninger når vi vet at de har jobbet med de innspillene vi har kommet med gjennom helgen. Det er riktig med et møte nå. Jeg sa før helgen at jeg syntes det var lenge å vente på et nytt møte. Jeg synes det var riktig av henne å avbryte, sier Hareide, og understreker at KrF er klare for å møte regjeringen når regjeringen er klar.

- Jeg kjenner på en bekymring om at det er en uke igjen til Finansdebatten i Stortinget og situasjonen er ennå ikke avklart. Det er regjeringen som sitter med hovedansvaret for å få budsjettet på plass, sier han til Dagbladet.

Besøker Mosjøen

Erna Solberg avbryter turen, men ikke før i ettermiddag. Hun vil først gjennomføre et planlagt besøk hos Widerøe Internet i Mosjøen klokken 12.45.

Regjeringspartiene og samarbeidspartiene har brutt frist etter frist i arbeidet med å få på plass en budsjettavtale.

Forhandlingene mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF startet onsdag 2. november. For at finanskomiteen skulle rekke å legge fram en såkalt samlet innstilling til Stortinget, måtte partene ha blitt enige innen fristen søndag 20. november. Budsjettet skal behandles av Stortinget i finansdebatten, som er satt til 5. desember.

Etter flere skjebnemøter hjemme hos Erna Solberg forrige helg, ble det klart at den fristen røyk. Avstanden var for stor, mye takket være uenighet om den såkalte «bilpakka».

Også Grande kritisk

Også Venstres leder Trine Skei Grande har vært kritisk til Solbergs reise.

– Nå har jeg avlyst min trøndelagstur som jeg har gledet meg veldig til. Helt oppriktig. Da har vi noen ulike vurderinger, men da håper jeg at hun har satt igjen nok folk i Oslo til at de kan jobbe.

– Det går helt fint å styre landet selv om man ikke sitter i Oslo. Det går også fullt an å få folk til å jobbe med de løsningene som vi skal legge på bordet, var svaret fra Erna Solberg før helgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer