Riktig av politiet å skyte

Riksadvokaten slår fast at politiet i Bodø ikke gjorde noe galt da to svensker ble arrestert etter et mislykket ran høsten 1996. En av svenskene ble skutt i begge lårene av politiet da han forsøkte å flykte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to svenskene kledde seg ut som politimenn, og forsøkte å stoppe en bil som tilhørte et vaktselskap for å tiltvinge seg pengebeholdningen de trodde var i bilen. Imidlertid kjente politiet og vaktmennene til ransplanene. Da bilen ble stoppet på E6 på Kråkmofjellet i Nordland fikk ranerne seg en overraskelse: I stedet for penger var det bevæpnede politifolk i bilen.

Begge ranerne ble arrestert, og dømt for ranet. Men i ettertid klaget de politiets handlingsmåte inn for Det særskilte etterforskningsorganet, Sefo. I klagen ble politiet særlig kritisert for at de lot mennene gjennomføre ransforsøket, til tross for at de kjente til planene flere måneder i forveien.

Sefo konkluderte med at politiet i Bodø ikke foretok seg noe straffbart, lovstridig eller rettsstridig da de stoppet ranerne. Men den ene svensken brakte saken inn for Riksadvokaten, som nå støtter Sefos konklusjon.

(NTB)