Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Riktig gjort

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vi vil gjerne gi den tidligere helsedirektøren Anne Alvik honnør for at hun trakk den konklusjonen at hennes permisjon burde gå over i permanent avskjed. Det var ikke uten videre klart av de kommentarene hun sendte ut til mediene mens hun var i permisjon, at det ville ende slik. Men dødshjelpsaken fra Bærum ble taklet så klosset da mediene begynte å stille spørsmål ved Helsetilsynets rolle, at det var åpenbart at Alvik ikke lenger passet i rollen på framskutt plass i vårt helsesystem.
  • Men dermed er ikke alt vel etter fadesene. For Alviks nestkommanderende, assisterende helsedirektør Lars Hanssen, var også i høyeste grad med i behandlingen av saken. For vår del synes vi også at ledelsen ved Bærum sykehus har hatt en uheldig hånd i saken. Helseminister Tore Tønne har derfor en vei å gå ennå. Omorganiseringer må komme i tilsynsmyndigheten. Men de er lettere når helsedirektøren er gått fra borde.