- Rimelig matt

OS (Dagbladet.no): Terje Søviknes var matt i det han kom på kontoret i morges. På et formannskapsmøte vil det komme anmodninger om at han skal trekke seg fra ordførervervet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tydelig sliten Terje Søviknes ankom i dag Os sentrum for å lede formannskapsmøtet som starter klokken 09.00.

- Jeg er rimelig matt, sa Søviknes før han forsvant inn på kommunehuset. Før han gikk gjorde han oppmerksom på at han vil anmode om at dagens formannskapsmøte lukkes for media.

Det er svært uvanlig i Os. Den lokale radiokanalen, RadiOS, sender vanligvis kommunestyre- og formannskapsmøtene direkte på eteren. Men i dag blir ikke det å skje. En av grunnene er at søknadene til rådmannsstillingen i Os kommune skal behandles på den første del av møtet, men etter det skulle formannskapsmøtet egentlig åpnes for publikum. Rådmannen i Os gikk av etter at han ikke ville godkjenne Søviknes sitt forslag til budsjett for kommunen.

Blir bedt om å gå

Gruppeleder for SV i Os, Dag Westhrin, kommer i dag til å be Søviknes om å trekke seg fra ordførervervet.

- På formannskapsmøtet i dag vil jeg anbefale Søviknes å trekke seg som ordfører, sier Dag Westhrin til Bergens Tidende.

I første omgang vil Westhrin anbefale Søviknes om å overlate vervet til noen andre så lenge etterforskningen foregår. Om Søviknes bør gå av for godt på grunn av moralske grunner vil ikke Westhrin spekulere i.