Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rimi-ansatt død av bombe

Bombene mot Rimi i Riga har krevd sitt første dødsoffer. En av Rimi-Hagens ansatte døde i dag av skadene hun ble påført i eksplosjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble 53 år gammel, og hun døde på Karolinska sykehus i Stockholm i Sverige, hvor hun ble overført for behandling.

- Det var med sjokk og vantro jeg mottok meddelelsen om bombeeksplosjonen. Når det nå viser seg at denne udåden har krevet menneskeliv, blir vantroen erstattet av sorg, skriver Peter Ruzicka, administrerende direktør i Hakon Gruppen i en pressemelding.

Fikk hjelp i utlandet

Den 53 år gamle kvinnen som døde, var blant de aller hardest skadde etter de to bombeeksplosjonene i Riga i forrige uke.

Hun fikk brannskader på 70 prosent av kroppen. Det var Rimi-gründer Stein Erik Hagen som personlig sørget for at kvinnen fikk behandling i Sverige. Også to andre Rimi-ansatte er sendt ut av Latvia og til Norge for behandling. En av dem er den norske direktøren Knut Kvisvik (30) og en kvinnelig ansatt på 33 år.

Omfattende skader

- Vi har gjort alt som står i vår makt, men skadene var dessverre for omfattende. Livet sto ikke til å redde, sier overlege Marie Wickman ved brannskadeavdelingen ved Karolinska sykehus i pressemeldingen til Hakon Gruppen.

Kvinnen som døde arbeidet med bagasjeinnlevering i første etasje av butikksenteret. Det var her den første bomben eksploderte. Ti minutter seinere eksploderte den andre og kraftigste bomben. Butikksenteret er fremdeles stengt.