RIMI frykter Brustad-bu

Hakon Gruppen som eier Rimi-butikkene er klar til å bygge nye Brustad-buer over hele landet, men det vil koste masse penger.- Vi kan ikke sitte og se på at bensinstasjonene tar over søndagshandelen, sier Erik Dahl informasjonsdirektør i Hakon Gruppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går mot politisk flertall for den såkalte Brustad-bua på Stortinget. Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti har gitt opp forsøket på å bli enige om et alternativ, og KrF går nå inn for tidligere familieminister Sylvia Brustads forslag til søndagsbutikker. Et forslag som innebærer at butikker som skal selge dagligvarer på søndager ikke kan være større enn 100 kvadratmeter. De største dagligvare-kjedene har protestert siden forslaget ble lansert, mens bensinstasjonene har jublet. De fleste Rema- og Rimibutikkene er for store, mens bensistasjonene som regel er små nok.

Dårligste løsning

Hakon-gruppen har tegningene klare til nye Brustad-buer. De benekter at de er blitt tatt på senga av utviklingen denne saken har tatt, men frykter at forbrukerne kan komme til å måtte betale deler av bygge-regninga.

- Dette kommer til å koste masse penger, men vi er naturligvis klare til å bygge hvis Brustad-bua får flertall på Stortinget, sier Erik Dahl i Hakon Gruppen. Han mener at Brustad-bua er den dårligste løsningen politikerne på Stortinget kunne kommet frem til.

- Brustad-bua er klart konkurransevridende. Bensinstasjonene får mye bedre rammevilkår enn dagligvarehandelen som må bygge nye butikker. Det beste hadde vært å slippe søndagshandelen helt fri, mener Dahl.

- Det er ikke synd på hverken Hakon-gruppen eller Reitan, mener Brustad-buas opphavskvinne, Sylvia Brustad.

- Det er gledelig at det blir flertall for mitt forslag, stråler Sylvia Brustad. Det betyr at dagens søndagshandel blir videreført, og at Hakon eller Reitan kan åpne søndagsbutikker hvis de vil, sier hun.