-  Rimi-Hagen er drømmefienden

Stoltenberg mener milliardæren er en tydelig motstander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stein Erik Hagen er Jens Stoltenbergs drømmemotstander fordi Ap-lederen mener milliardæren er for økte forskjeller og nyter godt av regjeringens skatteletter.

I tillegg snur Hagen også fokuset bort fra LOs Ap-støtte. Norges nest rikeste mann annonserte i går overfor Aftenposten at han så seg nødt til å støtte alle borgerlige partier i årets valgkamp.

-  Ønsker mer skattelette

-  Stein Erik Hagens utspill er nyttig fordi det klargjør motsetningene: Ap samarbeider med og får økonomisk støtte fra arbeidstakernes viktigste organisasjon. Hagen vil enda en gang gi penger til de borgerlige partiene fordi han ønsker mer skatteletter til dem som har mest fra før. Han er tjent med den politikken regjeringen fører og har fått betydelige lettelser av det, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

-  Er Rimi-Hagen drømmemotstanderen?

-  Vel, han er i hvert fall en svært tydelig motstander av det Arbeiderpartiet står for.

På Stortinget i går var mange Ap-representanter svært fornøyde da de så at milliardæren fra Oslo gikk i bresjen for KrF og de andre borgerlige partiene.

Både fordi det tok bort det ensidige fokuset på LO/Ap-samarbeidet og på grunn av det nære forholdet mellom Bondevik og Hagen som blant annet viste seg da han kastet statsministerglans over investorens bryllup.

Sparte 1,8 milliarder

Takket være Bondevik-regjeringens skattereform sparte Hagen 1,8 milliarder kroner i skatt på et aksjesalg i 2004.

-  Jeg går heller tur rundt Sognsvann med Gerd-Liv Valla enn i bryllupet til Stein Erik Hagen, sa Jens Stoltenberg i forgårs.

Kommunikasjonsrådgiver Ole Christian Apeland mener Rimi-Hagens og LOs pengestøtte gjør stortingsvalget enklere for folk.

-  Det bidrar til å styrke bildet av at pengemakta støtter regjeringspartiene og Frp, mens arbeidstakerne støtter Ap. Så kan folk velge selv hvem de definerer seg nærmest til. Dette tydeliggjør at to blokker står mot hverandre, slik som i gamle dager, sier direktøren i Apeland Informasjon, som ikke har oppdrag for noen partier.

- TYDELIG: Stein Erik Hagen er i hvert fall en tydelig motstander, mener Jens Stoltenberg om Rimi-Hagens støtte til de borgerlige partiene.