Rimi-Hagen fikk 180 000 skattekroner til varmepumpe

Rekordutbetaling til 1700 kvadrat-villaen i Holmenkollen. Men flagger ut til Sveits.

HAGEN-HUS:  Varmepumpen i denne villaen på 1700 kvadratmeter i Holmenkollen er sponset med 180.000 skattekroner - rekordutbetaling fra Enøk-etatens klimafond i Oslo kommune. FOTO: CORNELIUS POPPE, SCANPIX.
HAGEN-HUS: Varmepumpen i denne villaen på 1700 kvadratmeter i Holmenkollen er sponset med 180.000 skattekroner - rekordutbetaling fra Enøk-etatens klimafond i Oslo kommune. FOTO: CORNELIUS POPPE, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Oslo kommune har sponset varmepumpen i mangemilliardær Stein Erik Hagens gigantiske villa i Holmenkollen med 180.000 kroner.

Utbetalingen er den største Enøk-etatens klimafond noensinne har gjort til en enkeltperson, skriver VG.

Varmepumpen er plassert i Hagens 1.700 kvadratmeter store villa i Voksenkollveien i Oslo, der den blant annet sørger for å varme opp kjøpmannens private svømmehall.

Da Hagen søkte om enøkstøtte oppga han at villaen hadde et samlet  strøm- og oljeforbruk på 325.000 kilowattimer i året. En gjennomsnittlig norsk husstand har et årlig forbruk på 20.000 kilowattimer.

Svært godt fornøydHagen er svært godt fornøyd med sin nye varmepumpe og har i år trolig redusert strømregninga med minst like mye som han fikk i støtte fra Oslo kommune.

- Ifølge beregninger vi har fått gjort, sparer vi med varmepumpen 200.000 kilowattimer i året, sier eiendomssjef Arne N. Ruud i Hagens familieselskap Canica. 

Det tilsvarer ti ganger det gjennomsnittlige strømforbruk i en norsk bolig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer