Rimi-Hagen fikk 180 000 skattekroner til varmepumpe

Rekordutbetaling til 1700 kvadrat-villaen i Holmenkollen. Men flagger ut til Sveits.

HAGEN-HUS:  Varmepumpen i denne villaen på 1700 kvadratmeter i Holmenkollen er sponset med 180.000 skattekroner - rekordutbetaling fra Enøk-etatens klimafond i Oslo kommune. FOTO: CORNELIUS POPPE, SCANPIX.
HAGEN-HUS: Varmepumpen i denne villaen på 1700 kvadratmeter i Holmenkollen er sponset med 180.000 skattekroner - rekordutbetaling fra Enøk-etatens klimafond i Oslo kommune. FOTO: CORNELIUS POPPE, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Oslo kommune har sponset varmepumpen i mangemilliardær Stein Erik Hagens gigantiske villa i Holmenkollen med 180.000 kroner.


Utbetalingen er den største Enøk-etatens klimafond noensinne har gjort til en enkeltperson, skriver VG.


Varmepumpen er plassert i Hagens 1.700 kvadratmeter store villa i Voksenkollveien i Oslo, der den blant annet sørger for å varme opp kjøpmannens private svømmehall.

Da Hagen søkte om enøkstøtte oppga han at villaen hadde et samlet  strøm- og oljeforbruk på 325.000 kilowattimer i året. En gjennomsnittlig norsk husstand har et årlig forbruk på 20.000 kilowattimer.Svært godt fornøydHagen er svært godt fornøyd med sin nye varmepumpe og har i år trolig redusert strømregninga med minst like mye som han fikk i støtte fra Oslo kommune.


- Ifølge beregninger vi har fått gjort, sparer vi med varmepumpen 200.000 kilowattimer i året, sier eiendomssjef Arne N. Ruud i Hagens familieselskap Canica. 

Det tilsvarer ti ganger det gjennomsnittlige strømforbruk i en norsk bolig.Full gjennomgang- Det var ikke akkurat Stein Erik Hagen vi tenkte på da denne støtteordningen ble laget, medgir byråd for samferdsel, miljø og næring i Oslo, Jøran Kallmyr (Frp). Han mener Hagen hadde hatt råd til å betale for varmepumpa selv og varsler nå en full gjennomgang av ordningen.
Misfornøyd med skattetrykketTotalregningen for varmepumpen var på 3 millioner kroner, men Hagen mistet neppe nattesøvnen av den grunn.


Det amerikanske tidsskriftet Forbes anslo i fjor Hagen-familiens formue til rundt 20 milliarder kroner, men kjøpmannen og hans barn er misfornøyd med det norske skattetrykket og har nå flagget ut mesteparten av formuen til Sveits .

(NTB).


Debatten stengt på grunn av tilløp til personhets.

HAGEN-HYTTE:  Stein Erik Hagen foran hytta i Kragerø - ikke behov for varmepumpe da bildet ble tatt sommeren 2006. FOTO: TORBJØRN BERG.
HAGEN-HYTTE: Stein Erik Hagen foran hytta i Kragerø - ikke behov for varmepumpe da bildet ble tatt sommeren 2006. FOTO: TORBJØRN BERG. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer