Rimi-Hagen forsvarer kongen

- Jeg synes overhodet ikke at kong Harald bør slutte å skyte fasaner, sier Stein Erik Hagen. Han har selv skutt fasaner hos sin venn Otto Grieg Tidemand på Sextorp slott i Skåne, men var ikke med denne høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FORSVARER: Kongen bør skyte fasaner hvis han vil, mener Stein Erik Hagen. Han forstår at noen synes fasanskyting virker grusomt, men mener at mye annet vi gjør mot dyra er like fælt.

Rimi-Hagen understreker at han ikke vil blande seg oppi hva kongen gjør, men han synes ikke at kritikken mot fasanjakten er grunn god nok til å slutte med det. Han skryter av forholdene hos Tidemand

- Sikkerhet er meget viktig, og i Skåne foregår alt meget ordentlig og forsvarlig, sier Hagen.

Mange nordmenn

- Noen kaller fasanjakten for slakt?

- Det er ikke jakt, det er såkalt «shooting», altså skyting. Det er nyanser her. Jeg forstår at noen kan synes dette er forferdelig, men det dreier seg om en flere hundre år gammel tradisjon som praktiseres i mange land. Jeg vet om tre- fire grupper med nordmenn som er i England nå for å skyte fasan, sier Hagen på telefon fra sin bolig i Holmenkoll- åsen.

- Men folk forteller at fasanene er tamme?

- Nei, det er bare tull. De er klekket ut og satt ut, men jeg har aldri opplevd dem som tamme. Jeg tror ikke noen ville sett forskjell på disse og ville fasaner, sier Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer