Rimi-Hagen i Diva-strid

TRONDHEIM (Dagbladet): Popgruppa Diva er lagt på is. Men nå brygger det opp til het strid om Diva-navnet: Forretningspartnerne bak det nye kino-serveringstilbudet Diva er havnet i navnekrangel med selskapene bak Diva-hermetikken - Rimi-Hagens Hakon-gruppen og svenske ICA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange har hørt om Diva-jentene fra Drammen og alle kjenner Norges fremste diva, skuespilleren Wenche Foss.

Langt færre har møtt den nyeste divaen på scenen: Diva kiosk og kinokafé, som åpner i Trondheim 5.desember.

Nyskapning

Den trønderske Diva-en tar sikte på å bli riksdekkende og vil gjerne inn i kinolokaler over hele landet.

Bak nyskapningen står tre kjente aktører i norsk kinobransje: filmreklame-distributøren CAPA Captive Audience AS, sjokoladefabrikanten Nidar AS og Trondheim kino.

Under filmfestivalen i Haugesund ble Diva-konseptet presentert for pressen, med selveste Pierce «James Bond» Brosnan i kulissene.

Samtidig innløp det protester mot navnevalget fra firmaet som sitter på rettighetene til Diva-navnet innen dagligvarehandelen i Norge.

- Vi kjente til Diva-hermetikken, men regnet ikke med at det ville by på problemer å bruke navnet, sier en av Diva-arkitektene, Trondheims kinosjef Egil Akselsen, til Dagbladet.

Merkevare

Kinosjefen ønsker ikke å kommentere navnestriden med ICA og Hakon-gruppen, så lenge det skal være drøftinger mellom partene. Det er heller ikke mange opplysninger å få fra motparten.

- Så langt kan jeg si at vi vil se nærmere på denne saken. Diva er en sterk, egen merkevare hos oss, sier informasjonsdirektør Bjørn Richard Johansen i Hakon-gruppen.
Diva-hermetikken består av produkter som ananas, asparges, maiskolber, paprika, sjampinjong osv. og finnes i hyllene i ICA og Rimi-butikkene.

Det er en gigant i matvarebransjen Diva-trønderne er havnet i klammeri med.

Hakon-gruppen har 24,6 prosent av det norske markedet. Stein Erik Hagen og hans barn eier 55 prosent av firmaet. De resterende 45 prosent eies av svenske ICA Handlarna AB.