- Rimi-Hagen i vitneboksen

Beboerne i Holmenkollveien som har saksøkt Stein Erik Hagens familieselskap Canica, mener kjøpmannen selv kan bidra til å løse eiendomskonflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rimi-Hagen er nå stevnet som vitne i eiendomskonflikten som går i Oslo tingrett.

Fire andelshavere i Holmenkollveien 96 har stevnet Stein Erik Hagens familieselskap Canica for retten. Striden som kom opp for Oslo tingrett i går, dreier seg om utvidelsen av en Rimi-butikk i Holmenkollåsen. Saksøkerne, som er andelshavere i eiendommen, krever økonomisk kompensasjon fordi Canica har bygd ut butikken på eiendommens fellesareal.

Underskrift

Nå vil de fire at Rimi-Hagen personlig svarer for seg i Oslo tingrett.

- Vi har stevnet Stein Erik Hagen som vitne fordi at han personlig har skrevet under kjøpekontrakten i saken. Et sentralt spørsmål i denne saken er knyttet til denne kontrakten, sier saksøkernes advokat, Hans Kristian Skarpholt, til Dagbladet.

Stevningen ble sendt til Stein Erik Hagen personlig torsdag. Mye kan imidlertid tyde på at kjøpmannen ikke har mottatt brevet. Hagen befinner seg nå i New York.

- Etter vår mening er ikke denne stevningen gyldig ettersom Stein Erik Hagen ved sin sekretær mottok vitnestevningen i dag. Hovedregelen er at vitner skal stevnes med minimum sju dagers varsel, sier Canicas advokat, Hallgeir Østrem, i advokatfirmaet Schjødt.

Hagen er taus

Stein Erik Hagen har så langt valgt å ikke uttale seg om saken. I et prosesskrift fra Østrem går det fram at de ikke mener at Rimi-Hagen har noe å tilføre saken.

- Stein Erik Hagen kjenner ikke detaljene i denne saken. Han var aldri involvert i saken utover at han som signaturberettiget har signert en kjøpsavtale. Han har etter vår mening således intet å tilføye saken, sier advokat Østrem.

Saksøkerne mener de har opplysninger om at Rimi-Hagen var mer involvert i kjøpet av butikklokalet enn det som er kommet fram. De ønsker derfor at kjøpmannen forklarer sin rolle.

- Dersom det ikke er mulig for Stein Erik Hagen å møte i retten, håper vi å få i stand en vitneforklaring over telefon, sier Skarpholt.

Canicas advokat er bare villig til dette dersom det skulle framkomme nye opplysninger i løpet av rettsforhandlingene som gjør det naturlig.

I retten i går brukte advokat Skarpholt mye tid på å dokumentere Canicas opptreden overfor de fire andelshaverne. Saksøkerne framholder at de har blitt overkjørt av Canica, som skal ha igangsatt ombygging uten at endelig avtale var vedtatt.

Rettssaken varer til torsdag.