Rimi-Hagen selger livsverket

Stein Erik Hagen er villig til å selge seg ut av Rimi-kjeden. Da får han milliarder av kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det opplyser det nederlandske dagligvarekonsernet Ahold i en pressemelding.

Selger til Sverige

Stein Erik Hagen eier 20 prosent av det store internasjonale konsernet Royal Ahold gjennom sitt familiselskap Canica.

Den 27. april i år kunne Hagen benytte seg av en rett til å selge aksjene sine i selskapet. Ahold varsler i dag at Hagen benytter seg av denne retten, men at han har valgt å selge til svenske Ica Förbundet Invest. Det selskapet eier allerede 30 prosent av Royal Ahold.

- Det er trist, ja. Men jeg er pragmatisk, svarer Hagen på spørsmål om det ikke er leit at svenskene overtar matvarekjeden.

- Norge blir mer og mer provinsielt, legger han til.

Milliardgevinst

Stein Erik Hagen har flere ganger sagt at han ikke vil selge livsverket sitt, men nå gjør han det likevel. Men i stedet for å selge til nederlenderne, så selger han til svenske kjøpmenn isteden.

Det er ikke kjent hvor mye Hagen får for sin eierandel i Royal Ahold, men Bloomberg News melder i dag at Royal Ahold verdsetter Hagens aksjer til 6,9 milliarder kroner.

Den norske dagligvarekongen har tidligere uttalt at aksjene hans er verdt mer, kanskje så mye som åtte-ti milliarder.

Har pengene

Ica Förbundet Invest uttalte i forrige uke at de hadde fått på plass midler til å kjøpe Hagen ut av Royal Ahold. Etter et oppkjøp vil svenskene og Royal Ahold kontrollere 50 prosent hver av aksjene i matvaregiganten.

SELGER:</B> Hagen får milliarder, men han setter pengene neppe i banken. Hvor han vil investere dem er usikkert, men han er allerede stor i Orkla, og vil kanskje bli enda større.